Η Hyundai σε συνομιλίες με την Apple για δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Η Hyundai σε συνομιλίες με την Apple για δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου
epa08109444 The Hyundai logo is displayed during the Hyundai press conference at the 2020 International Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada, USA, 06 January 2020. The annual CES which takes place from 7-10 January is a place where industry manufacturers, advertisers and tech-minded consumers converge to get a taste of new innovations coming to the market each year. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την πιθανή συνεργασία τους εξετάζουν οι δύο εταιρείες, για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ενδεχομένως το 2027. Άλμα 19% για τη μετοχή της νοτιοκορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Άλμα 19% σημειώνουν οι μετοχές της Hyundai Motor, μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Κορέας ότι βρίσκεται σε συνομιλίες αρχικού σταδίου με την Apple για πιθανή συνεργασία για την ανάπτυξη ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

«Κατανοούμε ότι η Apple βρίσκεται σε συζήτηση διάφορες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor. Καθώς η συζήτηση βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Hyundai Motor στο CNBC, Chery Kang.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η δήλωση ήρθε μετά από ρεπορτάζ της Korea Economic Daily που ανέφερε ότι η Apple πρότεινε τη συνεργασία και η Hyundai Motor εξετάζει τους όρους. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι τόσο η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων όσο και η ανάπτυξη μπαταριών συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση και ότι το αυτοκίνητο θα μπορούσε ενδεχομένως να κυκλοφορήσει το 2027.

Η Apple αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.