Η Σουηδία δίνει επιπλέον 7 δισ. δολάρια για εξοπλισμό της Ουκρανίας

Η Σουηδία δίνει επιπλέον 7 δισ. δολάρια για εξοπλισμό της Ουκρανίας
The flags of Sweden (R) and NATO are pictured during a press conference of Sweden's Prime Minister with the NATO Secretary General on October 24, 2023 in Stockholm, Sweden. President Recep Tayyip Erdogan of Turkey officially submitted Sweden's NATO membership application to parliament on Monday, October 23, 2023, his office said, bringing closer the possible end of a 17-month diplomatic standoff. Turkey and Hungary are the only NATO members yet to ratify Sweden's membership request, which came after Stockholm dropped its long-standing policy of non-alignment last year after Russia launched its war on Ukraine. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP) Photo: AFP
«Η Σουηδία θα στηρίξει τον αγώνα της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Η Σουηδία ανακοίνωσε θα παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική στήριξη ύψους 75 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορονών (7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για τα επόμενα τρία χρόνια και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να αναπληρώνει τα αποθέματα όπλων στο εσωτερικό της χώρας της εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων.

«Ο αγώνας της Ουκρανίας κατά του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας συνεχίζεται και η Σουηδία θα στηρίξει τον αγώνα της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Το MarketWatch σημειώνει πως από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, η Σουηδία έχει συνεισφέρει 37 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες σε πακέτα κυρίως στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία και το πακέτο που ανακοινώθηκε την Τετάρτη θα οδηγήσει στην παροχή επιπλέον 25 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορόνων κάθε χρόνο μεταξύ 2024 και 2026.

Αυτό θα περιλαμβάνει δωρεές αμυντικού εξοπλισμού, οικονομικές συνεισφορές και οικονομική στήριξη για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού.

Το υπουργείο ανέφερε ότι με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κατάσταση της ασφάλειας της Ευρώπης είναι η πιο σοβαρή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Αυτό σημαίνει ότι ο επανεξοπλισμός στο εσωτερικό πρέπει να συνεχιστεί ταυτόχρονα με τη συνέχιση της υποστήριξης προς την Ουκρανία» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: