Ο λόγος που η Volkswagen σχεδιάζει περικοπές ύψους 3,7 δισ. ευρώ

Ο λόγος που η Volkswagen σχεδιάζει περικοπές ύψους 3,7 δισ. ευρώ

Οι περικοπές αφορούν κυρίως δραστηριότητες στη Γερμανία ώστε η εταιρεία, να αυξήσει το λειτουργικό περιθώριο κέρδους στο 4% μέχρι το 2020.

Η Volkswagen προωθεί περικοπές κόστους ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στο κύριο εμπορικό σήμα της μέχρι το 2021, ενώ διαπραγματεύεται με τους ηγέτες των συνδικάτων σχετικά με ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης πρέπει να μειώσει το κόστος των λειτουργιών της στη Γερμανία ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα αυτοκινούμενα οχήματα δίχως οδηγό. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με κόστη δισεκατομμυρίων ευρώ που προέκυψαν από το σκάνδαλο με τις εκπομπές καυσαερίων.

Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ περικοπών αφορούν λειτουργίες στη Γερμανία, την έδρα της VW όπου φιλοξενούνται μερικά από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της εταιρείας. Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης.

Οι περικοπές έρχονται ως συνέχεια ενός προγράμματος εξορθολογισμού δαπανών ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε το 2014, εκ των οποίων 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη εξοικονομηθεί.

Οι περικοπές θα βοηθήσουν την VW να αυξήσει το λειτουργικό περιθώριο κέρδους στο βασικό εμπορικό σήμα της στο 4% μέχρι το 2020, από 2% που αναμένεται φέτος.

Το νούμερο αυτό είναι χαμηλότερο από τον στόχο 6% που είχε τεθεί παλαιότερα, καθώς κι από τους στόχους κερδοφορίας αντιπάλων εταιρειών όπως οι Renault, Peugeot, Ford και General Motors.

Τόσο η διοίκηση της εταιρείας όσο και η ηγεσία των συνδικάτων αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

Πηγή: Fortune