Kατά 3 δισ. δολάρια πλουσιότερη η Μελίντα Γκέιτς μετά το διαζύγιο

Kατά 3 δισ. δολάρια πλουσιότερη η Μελίντα Γκέιτς μετά το διαζύγιο
epa07308475 Melinda Gates, Co-Chair of the Bill and Melinda Gates Foundation makes her speech on the opening of the 2nd edition of the Rendez-Vous de Bercy at the Economy ministry in Paris, France, 22 January 2019. EPA/YOAN VALAT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αμύθητη περιουσία του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς.

Η Μελίντα Γκέιτς είναι σύμφωνα με το Bloomberg, κατά 3 δισ. δολάρια πλουσιότερη από την ημέρα που ανακοινώθηκε το διαζύγιό της με τον Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Cascade επενδυτική, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς, μετέφερε μετοχές από την εταιρεία Deere & Co. στην Μελίντα Γκέιτς, αυξάνοντας το συνολικό ποσό χρημάτων στον λογαριασμό της κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια, από την ημέρα που ανακοινώθηκε το διαζύγιο. H επενδυτική μετέφερε περίπου 2,24 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 851 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αντίστοιχες κινήσεις ακολούθησαν, οι οποίες αφορούσαν σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Μεξικό, όπως η Cocacola, η Grupo Televisa και μετοχές αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Εθνικού Δικτύου Σιδηροδρόμων του Καναδά.

Επίσης, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια γης, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού ράντσου του Μπάφαλο Μπιλ στο Γουαόμινγκ, το οποίο πρέπει με κάποιο τρόπο να μοιράσουν λόγω του διαζυγίου.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς διαθέτουν κοινούς λογαριασμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές εταιρειών σε όλο τον κόσμο, ενώ το ζευγάρι θα πρέπει να αποφασίσει τι θα πράξει και με την βίλα στη Νότια Καλιφόρνια.