Κοινή γραμμή για τη ρύθμιση του χρέους ζητούν από τα κόμματα οι Έλληνες

Κοινή γραμμή για τη ρύθμιση του χρέους ζητούν από τα κόμματα οι Έλληνες

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO, το 83% των ερωτηθέντων ζητούν να συνταχθούν τα κόμματα σε μια κοινή εθνική γραμμή για τη ρύθμιση του χρέους.

Ως θετική για τα ελληνικά συμφέροντα, αποτιμούν την επίσκεψη Ομπάμα 63% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της ALCO για την «ΕφΣυν».

Ποσοστό 90% συμφωνούν με τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου ότι «η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία». Επιπλέον, 52% των ερωτηθέντων, πιστεύουν πως οι δηλώσεις Ομπάμα για Προσφυγικό και Κυπριακό βοηθούν την Ελλάδα, ενώ 22% ότι δεν τη βοηθούν.

Σε σχέση με το χρέος, 40% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι σχετικές δηλώσεις Ομπάμα βοηθούν τη χώρα και 42% ότι δεν τη βοηθούν.

Στην συντριπτική τους πλειονότητα (83%) οι ερωτηθέντες ζητούν να συνταχθούν τα κόμματα σε μια κοινή εθνική γραμμή για τη ρύθμιση του χρέους, 86% εκτιμούν ότι δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να απομειωθεί.

Σε ποσοστό 59% ζητούν να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε αντίθεση με 15% που δεν το θέλουν. Επίσης, 45% των ερωτώμενων πιστεύουν ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, σε αντίθεση με 34% που θεωρούν ότι θα ενεργοποιηθεί, παρά το πλεόνασμα.