Λήγει σήμερα η ρύθμιση-εξπρές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Λήγει σήμερα η ρύθμιση-εξπρές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί ο απολογισμός της ρύθμισης.

Λήγει σήμερα, 27 Μαρτίου, η προθεσμία για τη ρύθμιση-εξπρές του Υπουργείου Οικονομικών για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει: «είναι νομικά αδύνατη η παράταση της προθεσμίας, επειδή στο νόμο δεν υπάρχει σχετική εξουσιοδοτική εντολή (…) ισχύει όμως ήδη η ρύθμιση έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παράλληλα υπενθυμίζεται πως «οι φορολογούμενοι, οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθεια Δ.Ο.Υ., μπορούν να απευθύνονται σε αυτές. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ρύθμισης, την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει η συντριπτική πλειοψηφία όσων ενταχθούν, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς χρειάζονται είκοσι περίπου μέρες από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την κατασκευή της».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο συνολικός απολογισμός για την εισαγωγική, εκτός ρύθμισης, μερική ή ολική καταβολή χρεών που λήγει σήμερα, θα δημοσιοποιηθεί πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας».