MIG Real Estate: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Πανγαία

MIG Real Estate: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Πανγαία
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας που θα προκύψει θα ανέρχεται πλέον σε 766 εκατ. ευρώ. 

Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης δι’ απορρόφησης της Εθνική Πανγαία από την MIG Real Estate ενέκριναν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τη συγχώνευση θα προκύψουν 241.420.534 νέες μετοχές. Ειδικότερα, η σχέση ανταλλαγής για τους μετόχους των συγχωνευόμενων εταιρειών προτείνεται ως ακολούθως:

– Κάθε μέτοχος της MIG Real Estate (εκτός της Εθνική Πανγαία) θα ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη που κατέχει στην MIG Real Estate, με 0,591602815 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της MIG Real Estate (όπως θα έχει προκύψει από τη συγχώνευση) νέας ονομαστικής αξίας 3 ευρώ η κάθε μία.
– Κάθε μέτοχος της Εθνική Πανγαία θα ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή ονομαστικής αξίας 4 ευρώ εκάστη που κατέχει στην Εθνική Πανγαία, με 1,334251532 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της MIG Real Estate (όπως θα έχει προκύψει από τη συγχώνευση) νέας ονομαστικής αξίας 3 ευρώ η κάθε μία.
– Κάθε μέτοχος της Εθνική Πανγαία θα ανταλλάσσει 1 κοινή εξαγοράσιμη μετά ψήφου μετοχή ονομαστικής αξίας 4 ευρώ εκάστη που κατέχει στην Εθνική Πανγαία, με 1,334251532 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της MIG Real Estate (όπως θα έχει προκύψει από τη συγχώνευση) νέας ονομαστικής αξίας 3 ευρώ η κάθε μία.

Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα ανέρχεται πλέον σε 766.483.602,00 και θα διαιρείται σε 255.494.534 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η κάθε μία.
Τα ανωτέρω τελούν υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των συγχωνευόμενων εταιρειών, καθώς και των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών.

Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση πληροί τις βασικές προϋποθέσεις πρωτογενούς εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνώνκατά την ημερομηνία έγκρισης του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης από τα Διοικητικά Συμβούλια της MIG Real Estate και της Εθνική Πανγαία, ήτοι κατά την 06.08.2015.

Αναφορικά με τη διασπορά των μετοχών της εταιρείας που θα προκύψει από την συγχώνευση, η Εθνική Πανγαία κατά την ημερομηνία του παρόντος κατέχει το 96,944% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG Real Estate και, ως εκ τούτου, η τελευταία διαπραγματεύεται στην κατηγορία Χαμηλής Διασποράς. Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, οι μετοχές της εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα εξακολουθήσουν να διαπραγματεύονται στην ως άνω κατηγορία. Η διοίκηση της εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση και οι μέτοχοι αυτής, θα εξετάσουν σενάρια διάθεσης νεοεκδοθησόμενων ή υφιστάμενων μετοχών, αντίστοιχα, για την αύξηση της διασποράς και τη μεταφορά της από την κατηγορία χαμηλής διασποράς στη Γενική Κατηγορία – Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά, καθώς και τη στρατηγική των μετόχων της.