Νέα φορολοταρία αποδείξεων – 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν 1.000 ευρώ

Νέα φορολοταρία αποδείξεων – 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν 1.000 ευρώ

Η φορολοταρία αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα, Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η φορολοταρία για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο .

H φορολοταρία θα αναδείξει τους 1.000 τυχερούς που θα λάβουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών έως 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ. Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Η πληρωμή του χρηματικού επάθλου στους 1.000 τυχερούς θα διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Αν για κάποιο λόγο ο νικητής δεν έχει ήδη δηλώσει κάποιο λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποιημένου μηνύματος προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του Taxisnet.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.

Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού.

Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.