Νέα πρόστιμα πληρώνει η Volkswagen για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων

Νέα πρόστιμα πληρώνει η Volkswagen για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πλήρωσε 9 εκατ. ευρώ για να κλείσει η υπόθεση χειραγώγησης από τον πρόεδρο και τον CEO της.

Η Volkswagen πλήρωσε πρόστιμα ύψους 9 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσει την υπόθεση στην οποία ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρός της κατηγορήθηκαν για χειραγώγηση της αγοράς πριν το σκάνδαλο Dieselgate.

Όπως μεταδίδουν οι FT, οι Γερμανοί εισαγγελείς είχαν κατηγορήσει τους Herbert Diess και Hans Dieter Pötsch για φερόμενη απόκρυψη πληροφοριών από τους μετόχους αναφορικά με την ύπαρξη συσκευών που είχαν σχεδιαστεί για να «κλέβουν» στις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων, ως εκ τούτου «επηρεάζοντας παράνομα την τιμή της μετοχής της εταιρείας».

Η Volkswagen πάντως σε σχετική της ανακοίνωση υποστηρίζει πως οι κατηγορίες της εισαγγελίας κατά των δυο ανδρών «είναι αβάσιμες», αλλά το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε πως είναι «προς το συμφέρον της εταιρείας να τερματιστούν οι διαδικασίες».

Υπενθυμίζεται πως η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν κάνει «βουτιά» που ξεπέρασε και το 40% μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, τον Σεπτέμβριο του 2015.