Ο άνθρωπος που καλείται να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» στην Volskwagen

REUTERS

Ποιος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του CEO στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen θα επιλέξει τον επικεφαλής της Porsche, τον Ματίας Μίλερ, ως τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, δήλωσε μια πηγή ενημερωμένη για το θέμα αυτό στο πρακτορείο Reuters και ανέφερε η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο Μίλερ, πρώην επικεφαλής του τμήματος στρατηγικού σχεδιασμού της VW, είναι ο υποψήφιος που προκρίνουν τα περισσότερα από τα 20 μέλη του ΔΣ του ομίλου, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Ρόιτερς.

Ο Μάρτιν Βίντερκορν παραιτήθηκε την Τετάρτη, έπειτα από σχεδόν εννιά χρόνια στην ηγεσία της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, μετά το σκάνδαλο που αφορά την χειραγώγηση των ελέγχων εκπομπών ρύπων το οποίο αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ και πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται η Handelsblatt, τα ισχυρότερα μέλη του ΔΣ της Volkswagen «είναι σύμφωνα» να αναλάβει ο 62χρονος Μίλερ τη διεύθυνση της επιχείρησης και η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση του οργάνου αύριο Παρασκευή.

Το όνομα του Ματίας Μίλερ κυκλοφορούσε επίμονα τις τελευταίες δύο ημέρες ως ενός ενδεχόμενου διαδόχου του Βίντερκορν, μεταξύ άλλων.

Ο Μίλερ, που έχει μια μακρά καριέρα στην αυτοκρατορία της Volkswagen, πέρασε από τη διοίκηση της Audi και της Lamborghini πριν αναλάβει από το 2010 τις τύχες της Porsche.