Ο Μπάφετ επένδυσε 1 δισ. δολάρια στην Activision έναν μήνα προτού πωληθεί στη Microsoft

Ο Μπάφετ επένδυσε 1 δισ. δολάρια στην Activision έναν μήνα προτού πωληθεί στη Microsoft
epa08398517 (FILE) - Warren Buffett, chairman and CEO of Berkshire Hathaway, testifying about the estate tax, often called the death tax, during a Senate Finance Committee hearing on Capitol Hill in Washington DC, USA, 14 November 2007 (reissued 03 May 2020). Berkshire Hathaway Chairman Warren Buffet on 02 May said his conglomerate Berkshire Hathaway had sold the entire stakes in the four biggest US airlines. EPA/MATTHEW CAVANAUGH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετοχές  της Activision Blizzard αξίας 1 δισ. δολ. αγόρασε η Berkshire Hathaway του Warren Buffett λίγο πριν πουληθεί στη Microsoft για 75 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, ο οποίος διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο μετοχών αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποκάλυψε την αγορά 14,7 εκατομμυρίων μετοχών της Activision.

Η επένδυση στον κατασκευαστή παιχνιδιών όπως το World of Warcraft και το Call of Duty αν μη τι άλλο ξεχώρισε, σε ένα τρίμηνο κατά το οποίο η Berkshire έκανε σχετικά μικρές προσαρμογές, αφού ο όμιλος των 703 δισεκατομμυρίων δολαρίων δυσκολεύεται να εντοπίσει ελκυστικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια. 

Πάντως, δεν είναι σαφές εάν η αγορά των μετοχών της Activision έγινε από τον Buffett, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Berkshire, ή από τον Todd Combs ή τον Ted Weschler, τους δύο στενούς συνεργάτες του. 

Σημειώνεται πως η τιμή των μετοχών της Activision έχει αυξηθεί κατά 23% φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ την ευρύτερη αγορά, κάτι που αντανακλά το ασφάλιστρο που έχει συμφωνήσει να καταβάλει η Microsoft για να εξαγοράσει την εταιρεία. 

Η συμφωνία θα απαιτήσει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών ανταγωνισμού και η Microsoft έχει δεσμευτεί να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων. 

Το ποσοστό της Berkshire στις 31 Δεκεμβρίου άξιζε 975 εκατ. δολ., ωστόσο τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου το ποσοστό της ανήλθε σε σχεδόν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Όπως αναφέρει το Reuters, η Berkshire Hathaway στα τέλη του 2021 κατείχε περίπου 14,66 εκατ. μετοχές αξίας 975 εκατ. δολαρίων της Activision Blizzard, λιγότερο από έναν μήνα πριν ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft συμφωνήσει με την εταιρεία ανάπτυξης video games για την εξαγορά της έναντι του ποσού των 68,7 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως η προσφορά  Microsoft έκανε λόγο για πληρωμή 95 δολαρίων για κάθε μετοχή της Activision Blizzard, η οποία έκτοτε έχει «σκαρφαλώσει» στα επίπεδα των 82 δολαρίων, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη άνω του 25% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2021, όταν βρισκόταν λίγο πάνω από τα 56 δολάρια, δεχόμενη πιέσεις από καταγγελίες για σεξιστικές συμπεριφορές και διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.