Ο Νίκος Καραμούζης ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας

Ο Νίκος Καραμούζης ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας

Η τράπεζα σκοπεύει να διενεργήσει ΑΜΚ για την οποία ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον επενδυτές από το εξωτερικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής εξέλεξε τον κ. Καραμούζη μέλος του και διευθύνοντα σύμβουλο, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.
Μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του από τον κ. Καραμούζη, ο Αλέξανδρος Μάνος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Γενικής επιστρέφει στην Τράπεζα Πειραιώς, ως σύμβουλος διοίκησης για θέματα στρατηγικής.

Σημειώνεται ότι στόχος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς είναι να μετατρέψει τη Γενική σε φορέα ο οποίος θα προσφέρει συνολικές λύσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα τραπεζικής χρηματοδότησης, προκειμένου αυτές να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές.

Ουσιαστικά δηλαδή, η Γενική υπό τον κ. Καραμούζη θα εξειδικευτεί στο να δίνει συμβουλευτικές υπηρεσίες και παράλληλα να προσφέρει ανταγωνιστικούς όρους χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις πελάτες του ομίλου και όχι μόνο, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται ώστε να επανέλθουν σε εύρυθμη λειτουργία. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες η τράπεζα σκοπεύει να διενεργήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για την οποία ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον επενδυτές από το εξωτερικό.

Διαβάστε: Εθνική και Πειραιώς ετοιμάζουν «bad banks» για κόκκινα δάνεια