Ο Πιστόριους «φλερτάρει» με την ισόβια κάθειρξη

Ο Πιστόριους «φλερτάρει» με την ισόβια κάθειρξη

Οι καταθέσεις του παραολυμπιονίκη δεν φαίνεται πως έπεισαν τον σκληρό εισαγγελέα, Τζέρι Νελ.

Καταιγισμό ερωτήσεων και πιέσεις δέχτηκε σήμερα, τρίτη ημέρα της αντεξέτασής του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, από τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ.

Ο εισαγγελέας φάνηκε πολύ σκληρός και επέμεινε με ερωτήσεις σχετικά με το σύστημα συναγερμού στο σπίτι του 27χρονου Πιστόριους, ζητώντας του να καταθέσει λεπτομέρειες για το αν ο συναγερμός λειτουργούσε και αν τον είχε απενεργοποιήσει. Απαντήσεις οι οποίες δεν έπεισαν το «πίτμπουλ» των δικαστηρίων, όπως τον λένε. Ο Νελ, μάλιστα, είπε πως ο Πιστόριους καταθέτει «ασυναρτησίες».

Ο αθλητής κατέθεσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί όλες τις λεπτομέρειες για το συμβάν και όπως ήταν αναμενόμενο ο εισαγγελέας τον ρώτησε εάν χρειάζεται χρόνο για να ξεκουραστεί, καθώς οι απαντήσεις τους δε πείθουν, αλλά ο κατηγορούμενος επέμενε πως δε χρειάζεται ξεκούραση.

Ο Νελ κατέρριψε τον ισχυρισμό του Πιστόριους ότι μπέρδεψε την Στέενκαμπ για διαρρήκτη επισημαίνοντας τις προφανείς ανακολουθίες στην κατάθεσή του, καθώς αν λειτουργούσε θα έδινε «σήμα» για την «διαρρήκτη»-σύντροφοό του.

Ο Πιστόριους ισχυρίζεται ότι ξύπνησε μέσα στη νύχτα και ότι πήγε να κλείσει κάποιους ανεμιστήρες που είχαν αφεθεί ανοιχτοί και ότι δεν άκουσε την Στέενκαμπ να σηκώνεται και να πηγαίνει στο μπάνιο, αλλά είναι εύλογο να μην μπόρεσε να τους πείσει.

Διαβάστε ακόμα:

Τι φέρνει η Μέρκελ στην Αθήνα (upd)

Νέο tweet αναστατώνει τον Φρανσουά Ολάντ

Τέλος στις ουρές για χιλιάδες συνταξιούχους