Παρασκευή και Δευτέρα οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Παρασκευή και Δευτέρα οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς
Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την αντιπολίτευση για την επίσκεψη στις ΗΠΑ και τα εθνικά ζητήματα.

Την Παρασκευή και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν τελικά τα ραντεβού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους… ενημερώσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ αλλά και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Πρώτος το κατώφλι του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή θα περάσει στις 12:00 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις 13:00 θα ακολουθήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Θα ακολουθήσει η συνάντηση, στις 17:00 με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 με τον Γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00.

Αναφερόμενες στη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ, κυβερνητικές πηγές την χαρακτήρισαν «εξαιρετική». Αναφέρουν ότι στη συνάντηση των δύο ηγετών αναλύθηκε το σύνολο του πλέγματος των σχέσεων των δύο χωρών, παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία να επανεπιβεβαιωθεί το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσής τους.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της συνάντησης, αυτή την περίοδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις διάγουν την καλύτερή τους φάση.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ» ανέφερε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους, αμέσως μετά την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Από την κυβέρνηση συμπληρώνουν ότι κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σε όλους τους τομείς τους οποίους θεωρούμε πρώτης προτεραιότητας, όπως οι επενδύσεις και ο αμυντικός τομέας, καθώς οι δύο χώρες μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Προσθέτουν ότι κατά τη διάρκεια της κατ´ ιδίαν συνάντησης, ο πρωθυπουργός ανέλυσε στον Αμερικανό Πρόεδρο την κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο και ανέπτυξε τις θέσεις της χώρας μας για τις παράνομες και προκλητικές τουρκικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των μνημονίων που έχει υπογράψει η Τουρκία με τη Λιβύη, οι οποίες αποσταθεροποιούν ολόκληρη την ισορροπία στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Mήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία από τον Λευκό Οίκο – Εύσημα Τραμπ για την οικονομία

Η αποτίμηση της συνάντησης Τραμπ- Μητσοτάκη: Τι ζητήσαμε και τι πήραμε

ΣΥΡΙΖΑ για Τραμπ – Μητσοτάκη: Συνάντηση – «φιάσκο», ο πρωθυπουργός τα έδωσε όλα για να εισπράξει τελικά μόνο απαξίωση

Μια «φονική μηχανή» στον αέρα: Αυτά είναι τα F35 για τα οποία ξεκινάει άμεσα η διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ