«Πράσινο φως» για 3.950 προσλήψεις στην Υγεία και στην ΕΛ.ΑΣ.

«Πράσινο φως» για 3.950 προσλήψεις στην Υγεία και στην ΕΛ.ΑΣ.
Χθες, σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, δόθηκε το «πράσινο φως» για προσλήψεις σε υγεία και αστυνομία.

Αναλυτικότερα, στην ευρεία σύσκεψη αποφασίστηκε ότι θα προχωρήσουν 2.450 προσλήψεις νοσηλευτών που θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα στην Αττική, όπως και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Στην σύσκεψη ο πρωθυπουργός έδωσε  οι εξής κατευθύνσεις:

  1. Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.
  2. Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα -και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους- 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοίδης, Υγείας Β. Κικίλιας, Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική Θ. Σκυλακάκης.

Το ΚΥΣΕΑ επιλέγει τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Επίσης, στην σημερινή συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) επιλέγει την νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομία.

Η ημερήσια διάταξη προβλέπει:

  1. Ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
  2. Επιλογή ηγεσίας Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης)
  3. Ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης).

Το όνομα μπορεί να μην ανακοινωθεί σήμερα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες φαβορί για τη θέση είναι ο πρώην αρχηγός Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Στην εισήγηση που θα κάνει σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος διάδοχος του Αρ.Ανδρικόπουλου είναι ο υπαρχηγός του σώματος αντιστράτηγος, Μιχάλης Καραμανλάκης.