Roula Rouva Real Estate: Ο expert των ακινήτων σε Κέρκυρα και Παξούς

Roula Rouva Real Estate: Ο expert των ακινήτων σε Κέρκυρα και Παξούς
Η Μαρία - Μισέλ Ρουβά, πρόεδρος του RR Group of Companies, ηγείται μιας ομάδας μεσιτών που έχει δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο άνω των 3.000 ακινήτων στα νησιά της Κέρκυρας και των Παξών.

Από το 2003 βοηθούν ανθρώπους από όλο τον κόσμο να αποκτήσουν την κατοικία των ονείρων τους σε Κέρκυρα και Παξούς. Η ομάδα της Roula Rouva Real Estateδιαθέτει και πολυετή εμπειρία, που αγγίζει τις δύο δεκαετίες, και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, στοιχεία που την καθιστούν Νο1 επιλογή για όποιον ψάχνει γη, βίλες, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, παραθεριστική ή μόνιμη κατοικία σε δύο από τα πιο εμβληματικά νησιά του Ιονίου. Θεωρείται το μεγαλύτερο γραφείο στο νησί, βάσει του αριθμού μεσιτών και ακινήτων που διαθέτει στο portfolio του, από το 2016 έως και σήμερα, επί έξι συναπτά έτη, αναδεικνύεται και βραβεύεται ως Best Real Estate Agency, Best Real Estate Agency Marketing, Best Real Estate Agency Website Greece.

Το 2021 ήταν μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 76% σε πωλήσεις. Παρά την πανδημία και το «φρένο» που αυτή έβαλε στις διά ζώσης επαφές, το μεσιτικό γραφείο, συμφερόντων οικογένειας Ρουβά, έφτασε σε σημείο να πραγματοποιεί online πωλήσεις, σε απευθείας σύνδεση μέσω Skype με τον ενδιαφερόμενο πελάτη, μέσω του οποίου ο μεσίτης έδειχνε το ακίνητο και την περιοχή και αντίστοιχα ο πελάτης έκανε σε πραγματικό χρόνο την προσφορά του.

Το μεσιτικό γραφείο Roula Rouva Real Estate έχει τη βάση του στο νησί της Κέρκυρας, το οποίο επισκέπτονται κυρίως αγοραστές/επενδυτές από το εξωτερικό. Το πελατολόγιό του απαρτίζεται κυρίως από αλλοδαπούς, οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους προέρχονται από ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, ενώ μεγάλο «ρεύμα» επενδυτών εισρέει από ανατολικές χώρες όπως η Ρωσία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, η Πολωνία  και η Σλοβακία. Την ίδια στιγμή, σε μεγάλους και σημαντικούς επενδυτές έχουν εξελιχθεί πολίτες από το Ισραήλ και τον Λίβανο, οι οποίοι αγαπάνε τη χώρα, τις παραδόσεις και την κουλτούρα της Ελλάδας, αλλά, πάνω από όλα, τις καλές επενδυτικές ευκαιρίες που αυτή προσφέρει, ενώ την παρουσία τους στο νησί διεκδικούν οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, αλλά και η Νότιος Αφρική.

«Η ομάδα των μεσιτών μας έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο άνω των 3.000 ακινήτων στο νησί της Κέρκυρας και των Παξών, στο οποίο διαθέτουμε γραφείο στην περιοχή της Λάκκας, με ακίνητα από οικόπεδα σε πολύ φιλικές τιμές, μέχρι βίλες εκατομμυρίων αλλά και επενδυτικά ακίνητα/ξενοδοχεία. Οι βίλες κοντά ή μπροστά στη θάλασσα συνεχίζουν να έχουν την πρωτιά σε ό,τι αφορά τη ζήτηση, όπως επίσης και διαμερίσματα στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, τα οποία εκμεταλλεύονται συνήθως μέσω πλατφόρμων, όπως το booking.com» επισημαίνει στο Fortune Greece η Μαρία – Μισέλ Ρουβά, πρόεδρος της Roula Rouva Group of Companies.

Το τελευταίο διάστημα, όπως λέει, εκφράζεται έντονο ενδιαφέρον για ξενοδοχεία, καθώς το νησί έχει ήδη επιλεχθεί ως τόπος για σημαντικές επενδύσεις (βλ. Fosun Tourism & Sani/Ikos), γεγονός το οποίο χαροποιεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες από τον χώρο του Real estate, αφού η ψήφος εμπιστοσύνης διεθνών brands υπογραμμίζει τη δυναμική που διαθέτει η Κέρκυρα ως τόπος ο οποίος ανέκαθεν φιλοξενούσε εξέχουσες προσωπικότητες: από βασιλιάδες και πρίγκιπες μέχρι αστέρες του Χόλιγουντ. «Η Κέρκυρα είναι γνωστή ως ένας κοσμοπολίτικος προορισμός και βλέπουμε πως φέτος είναι η χρονιά της να λάμψει όπως πραγματικά της αξίζει».

Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις στον χώρο τον ακινήτων, το μεσιτικό γραφείο της Μισέλ Ρουβά έχει πλέον εξελιχθεί σε όμιλο, έχοντας ιδρύσει και κατασκευαστική εταιρεία η οποία εξυπηρετεί το πελατολόγιο που αποφασίζει να χτίσει σπίτι. Η διοίκηση πήρε την απόφαση να επενδύσει στην κατασκευή κατοικιών, χτίζοντάς τες σε απόλυτη αρμονία με τα ευρωπαϊκά κριτήρια και πρότυπα, έχοντας τον έλεγχο της ποιότητάς τους. Εν εξελίξει βρίσκονται τρία σημαντικά project που αφορούν: α) κατασκευή έπαυλης στην πολύ δημοφιλή περιοχή του Κομμένου. Το ακίνητο θα κατασκευαστεί με προτεραιότητα την αειφορία και τη βιωσιμότητα, την άνεση και το μοντέρνο σε συνδυασμό με την πολυτέλεια, β) 12 βίλες στην Κεντρική Κέρκυρα και γ) 14 μεμονωμένες κατοικίες στη Βόρεια Κέρκυρα.

«Το οικογενειακό μας περιβάλλον είναι ο πυλώνας πάνω στον οποίο έχουμε χτίσει το γραφείο μας και η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το επάγγελμα αλλά και το πάθος μας να εξελισσόμαστε συνεχώς είναι στοιχεία τα οποία μας διαφοροποιούν. Ο απόλυτος στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή εμπειρία του πελάτη, γι’ αυτό και δεν εφησυχάζουμε ποτέ, αλλά αντίθετα έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Άλλωστε, όπως λέει η έκφραση, “εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο”, γι’ αυτό και εμείς αγαπάμε τις προκλήσεις. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως στον χώρο του real estate, εάν δεν είσαι ένα βήμα μπροστά, είσαι ήδη πίσω, εφόσον αυτό το επάγγελμα προοδεύει και εξελίσσεται καθημερινά».

Για τη Μισέλ Ρουβά, το κλίμα της σύμπνοιας που επικρατεί στο γραφείο μεταφέρεται και μεταδίδεται στους πελάτες, καθώς οι πιο άμεσοι «ambassadors» της εταιρείας είναι η ομάδα της. «Πιστεύουμε ακράδαντα πως η εταιρεία είναι οι άνθρωποί της. Κάθε μέλος της ομάδας μας είναι και ένας πολύ σημαντικός κρίκος για να μας κρατάει γερά δεμένους. Το καλύτερο δυνατό customer service είναι για εμάς, όχι μόνο πρωταρχικός στόχος, αλλά και “στοίχημα” το οποίο έχουμε αποφασίσει να κερδίζουμε πάντα. Η ομάδας μας απαρτίζεται από εξαιρετικά καταρτισμένους μεσίτες και συνεργάτες, όπως δικηγόροι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, interior designer, τοπογράφοι, κατασκευαστές, οι οποίοι είναι πανέτοιμοι κάθε στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες και γνώσεις τους» προσθέτει.

Κερδίζει έδαφος η Νησιωτική Ελλάδα

Ερωτηθείσα αναφορικά με το πώς θα εξελιχθεί ο κλάδος του  real estate τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, ποιες περιοχές θεωρούνται κορεσμένες και ποιες θα αναπτυχθούν θεαματικά, η κυρία Ρουβά αναμένει τεράστια άνοδο στη νησιωτική Ελλάδα. Θα δούμε αρκετές επαρχιακές πόλεις να αποκτούν άλλη σημασία στον τουριστικό χάρτη και η αναβάθμιση των υποδομών τους θα είναι το πρώτο βήμα.

«Αυτό σημαίνει πως κάθε περιοχή θα λάβει πλέον την προσοχή που της αξίζει, αφού η Ελλάδα μας έχει να προσφέρει μόνο όμορφα μέρη και εμπειρίες, ο κάθε τόπος με τις δικές της ιδιαιτερότητες, αξίες και καθημερινότητα».

Σχολιάζοντας την αναδυόμενη τάση των digital nomads, η Μαρία – Μισέλ Ρουβά μιλά για έναν αέρα ανανέωσης σε μια κορεσμένη αγορά, που θα δώσει κίνητρο αλλά και τη δυνατότητα σε νέες ομάδες ανθρώπων να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που αναδύονται. «Οι digital nomads είναι νεότεροι άνθρωποι, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να μπορούν να συνδυάζουν την εργασία με τα ταξίδια και τη γνωριμία με νέες χώρες, κουλτούρες και ανθρώπους. Είναι σίγουρα μια τάση την οποία θα δούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να προτιμάται από τα νέα παιδιά, καθώς έχει ήδη πάρει την αναγνώριση και την απαιτούμενη προσοχή από το αρμόδιο υπουργείο για υποστήριξη».

Αναφερόμενη στην Golden Visa, αναγνωρίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας μας που ενδυναμώνει την ανταγωνιστικότητά της. Το Roula Rouva Group of Companies συνεργάζεται με επενδυτές/αγοραστές από τρίτες χώρες, οι οποίοι επέλεξαν την Ελλάδα όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Golden Visa. «Είναι γνωστό πως το Real Estate αποτελεί πυλώνα της οικονομίας μιας χώρας και η Golden Visa σίγουρα συναινεί άμεσα κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο “πάγωμά της” η αγορά της Ρωσίας, με την οποία είχαμε αποκτήσει σχεδόν καθημερινή συνεργασία στο κομμάτι της έκδοσης Golden Visa στους Ρώσους πελάτες. Συνεχίζουμε, όμως, να δουλεύουμε με άλλες αγορές που ενδιαφέρονται για Golden Visa όπως η Αγγλία, η οποία μετά το Brexit έχει εξελιχθεί σε μεγάλο “οπαδό” της Golden Visa».

Η επόμενη μέρα βρίσκει τη Roula Rouva Group of Companies να εστιάζει την προσοχή της στα «πράσινα» κτίρια, το παρόν και το μέλλον του κατασκευαστικού κλάδου. Τα βιοκλιματικά κτίρια, τα οποία σχεδιάζονται ώστε να λειτουργούν τα ίδια ως πηγές ενέργειας, μειώνοντας αισθητά το ενεργειακό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, είναι πλέον μονόδρομος.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία project σε εξέλιξη

Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις στον χώρο τον ακινήτων, το μεσιτικό γραφείο της κατασκευάζει:

α) Έπαυλη στην πολύ δημοφιλή περιοχή του Κομμένου, με προτεραιότητα την αειφορία και τη βιωσιμότητα, την άνεση και το μοντέρνο, σε συνδυασμό με την πολυτέλεια.
β) 12 βίλες στην Κεντρική Κέρκυρα.
γ) 14 μεμονωμένες κατοικίες στη Βόρεια Κέρκυρα.

Roula Rouva Real Estate

Way of living

«Το οικογενειακό στοιχείο είναι ο πυρήνας της Roula Rouva Real Estate. Ιδρύτρια είναι η μητέρα μου Ρούλα Ρουβά, ενώ ενεργό και πολύτιμο μέλος της διοίκησης είναι η αδερφή μου Χριστιάνα. Το συναίσθημα της οικογένειας έχει μεταφερθεί σε όλη την ομάδα και έτσι αντιμετωπίζουμε τον πελάτη/αγοραστή, με τον οποίο στη συνέχεια δημιουργείται μία δυνατή σχέση φιλίας. Λόγω της ιδιαίτερης σύνδεσης που δημιουργείται, η ομάδα μας προσφέρει after sales services, στα οποία εμείς αναφερόμαστε ως way of living, καθώς το να εξυπηρετήσουμε έναν φίλο μας βγαίνει αβίαστα».

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα