Σε στενό κλοιό η Audi

Σε στενό κλοιό η Audi
epa05849184 The Audi AG logo sign is seen ahead of the balance sheet press conference at the company's headquarters in Ingolstadt, Germany, 15 March 2017. EPA/CHRISTIAN BRUNA

Μετά το σκάνδαλο ρύπων της μητρικής Volkswagen, οι εισαγγελικοί έλεγχοι επεκτείνονται και στις θυγατρικές εταιρείες.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία της Audi αναφορικά με το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που συνεχίζει να ταλανίζει τη μητρική Volkswagen, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου.

Περίπου 100 αξιωματούχοι πραγματοποίησαν την Τετάρτη έρευνες σε γραφεία στην έδρα της Audi στο Ίνγκολσταντ της Γερμανίας και στο εργοστάσιο στο Νεκάρσουλμ, στη βάση της μητρικής της εταιρίας Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ και σε πολλά άλλα σημεία, μεταξύ τους και ιδιωτικές κατοικίες.

Οι έφοδοι, οι πρώτοι στην Audi από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο ντίζελ της VW πριν από 18 μήνες, επικεντρώνονται στο ποιος εμπλεκόταν στη χρήση παράνομου λογισμικού σε 80.000 οχήματα VW, Audi και Porsche με τρίλιτρους κινητήρες, που βρέθηκαν να ξεπερνούν τα όρια για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του εισαγγελέα δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ερευνητές έχουν ήδη κατάσχει πολύ υλικό και ότι έχουν ανακριθεί κάποια άτομα. Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει πότε θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα της έρευνας.