Η Singapore Airlines επιστρέφει δυναμικά στην Ελλάδα

Η Singapore Airlines επιστρέφει δυναμικά στην Ελλάδα

Ο Τάκης Δημητρίου είναι εδώ και 17 χρόνια στην Ελλάδα η δημόσια εικόνα της αεροπορικής εταιρείας, που επαναφέρει τις απευθείας πτήσεις προς την Ασία.

Δυναμικό comeback στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έκανε πριν από λίγες μέρες η Singapore Airlines έπειτα από απουσία δύο περίπου ετών από την ελληνική αγορά.

Η αεροπορική εταιρεία «άνοιξε» για πρώτη φορά τα φτερά της στη χώρα μας τον Αύγουστο του 1972 πετώντας στους αιθέρες για πέντε δεκαετίες, με την τελευταία πτήση να πραγματοποιείται στις 26 Οκτωβρίου του 2012 όταν, εξαιτίας της κρίσης, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά. Ήταν μάλιστα η δεύτερη ασιατική αεροπορική εταιρεία που έφυγε από την Ελλάδα λόγω του αρνητικού οικονομικού κλίματος.

Οι χρόνιοι, όμως, δεσμοί δεν ήταν δυνατόν να κοπούν διαπαντώς και έτσι την 1η Ιουλίου του 2014 η εταιρεία επανέρχεται δριμύτερη, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που ήθελαν τον ελληνικό τουρισμό να αποκτά εκ νέου την χαμένη αίγλη του. «Η εταιρεία επιχειρεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που διανοίγονται. Βλέπει τη σταθερότητα στην ελληνική οικονομία και κάνει ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα. Καταλυτικό  ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη έπαιξε και το “Ελευθέριος Βενιζέλος” που φρόντισε ώστε να ξαναπετάξει η εταιρεία στην Ελλάδα και να συναφθεί μια από τις καλύτερες συνεργασίες στον χώρο», αναφέρει στο FortuneGreece.com ο Τάκης Δημητρίου, εκπρόσωπος της Singapore Airlines στην Ελλάδα.

Είναι μάλιστα ο άνθρωπος που γνωρίζει όσο κανένας άλλος την Singapore Airlines, αφού ήταν ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα επί 17 συναπτά έτη. Η εμπειρία του στον κλάδο των αερομεταφορών είναι τεράστια, αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι τον υπηρετεί  με τον ίδιο ζήλο εδώ και 40 χρόνια.

1/2

Η καριέρα του ξεκίνησε από την Air Canada, για λογαρισμό της οποίας εργάστηκε 19 ολόκληρα χρόνια, ενώ για 4 χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του και στην Gulf Air, η οποία πριν από λίγες ημέρες εγκαινίασε το δρομολόγιο Αθήνα- Μπαχρέιν. Ο Τ. Δημητρίου λειτουργεί ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των υπηρεσιών και των προϊόντων της Singapore Airlines, από την έκδοση εισιτηρίων μέχρι τα πακέτα διακοπών και το cargo. «Μπορεί να γίνονται κάποιες κινήσεις για την τόνωση του τουρισμού στη χώρα, ωστόσο η Ελλάδα δεν έχει επενδύσει στην Ασία. Ο Ευρωπαίος γνωρίζει την Ελλάδα. Είναι καιρός λοιπόν να γίνει στοχευμένη διαφήμιση στους Ασιάτες, οι οποίοι γνωρίζουν μόνο τη Σαντορίνη και τη Μύκονο και έρχονται στη χώρα μας μόνο δύο μήνες τον χρόνο, Ιούλιο και Αύγουστο».

Η εταιρεία εκτελει δύο δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 13:00 το μεσημέρι. Είναι δε η μοναδική αεροπορική που συνδέει με απευθείας πτήσεις την Ελλάδα με την Ασία. Τον υπόλοιπο χρόνο και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας εκτελούνται 33 δρομολόγια προς Σιγκαπούρη μέσω ενδιάμεσων σταθμών, μεταξύ των οποίων Κωνσταντινούπολη, Μιλάνο Μόναχο κ.ά., ενώ σε συνεργασία με την Aegean εκτελούνται πτήσεις από την Θεσσαλονίκη. «Η Σιγκαπούρη έχει καταστεί ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός της Ασίας ξεπερνώντας ακόμη και το Χόνγκ Κόνγκ. Ήδη η πληρότητα αγγίζει το 86%. Στόχος μας είναι να επιμηκυνθεί η περίοδος πτήσεων, από 4 μήνες που είναι σήμερα σε 5, αλλά και ο αριθμός των δρομολογίων από 2 σε 3 την εβδομάδα».

Είναι από τις ελάχιστες αεροπορικές στον κόσμο με πέντε αστέρια στα φτερά της  και ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβατών επιλέγει τις αερογραμμές της Σιγκαπούρης κυρίως για business trips. Στη δεύτερη θέση έρχονται όσοι ταξιδεύουν από και προς την Αυστραλία, ενώ την τρίτη θέση έχουν κατακτήσει όσοι λατρεύουν τα ταξίδια αναψυχής. Οι ναύλοι δε για εξωτικούς προορισμούς όπως είναι η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία ξεκινούν από τα 800 ευρώ.

1/3

Το όνειρο δεν σταματάει όμως εδώ, αφού με το ίδιο εισιτήριο ο επιβάτης μπορεί να κάνει ενδιάμεση στάση και να ταξιδέψει ταυτόχρονα σε δύο τουριστικούς προορισμούς χωρίς να ξοδέψει ευρώ παραπάνω. Επίσης αν κάποιος δεν έχει το χρόνο να ψάξει για τη διαμονή, υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Singapore Airlines με  έναν αριθμό ταξιδιωτικών γραφείων, έτοιμα να προσφέρουν το πακέτο διακοπών προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

«Στον κλάδο των αερομεταφορών περιμένουμε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν την κίνηση της Singapore Airlines. Πιστεύω, ωστόσο, πως σε αυτή τη φάση και για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα, θα παραμείνει η μονάδική εταιρεία με απευθείας πτήσεις από και προς την Ασία. Ο ανταγωνισμός για εμάς προέρχεται από τις αραβικές χώρες, αλλά οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι διαφορετικές, δεδομένου ότι αυτές έχουν πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς», τονίζει ο κ. Δημητρίου.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα του εισερχόμενου τουρισμού, τα αεροπλάνα είναι γεμάτα κυρίως από Έλληνες που ζουν στην Αυστραλία, αλλά και από τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων. Σεούλ, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν και Ιαπωνία είναι οι χώρες από τις οποίες προέρχεται η πλειονότης των επισκεπτών στη χώρα μας. Οι επιλογές είναι πολλές και ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να πετάξει από τη Σιγκαπούρη, με άμεσες ανταποκρίσεις, σε 92 συνολικά προορισμούς.

Όσο για τον Όμιλο της Singapore Airlines, το οικονομικό έτος 2013-2014 έκλεισε με λειτουργικά κέρδη 259 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 13,1% και έσοδα στα 15,244 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Ανταγωνισμός στον αέρα… με «μάχη» προσφορών

Οι καλύτερες αεροπορικές Business Class

Η «μεγάλη» επιστροφή της Singapore Airlines

Ο Έλληνας που εμπιστεύτηκε η Singapore Airlines

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες

2014: Xρονιά ανατροπών για τις μεταφορές στην Ελλάδα