ΣΥΡΙΖΑ: «Άνθρακες ο θησαυρός» από την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Άνθρακες ο θησαυρός» από την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

«Ο πρωθυπουργός είναι προσδεδεμένος στο άρμα της κας Μέρκελ και της μνημονιακής λιτότητας».

Έντονη κριτική ασκεί στον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του σχετικά με την επίσκεψη του στις ΗΠΑ. Η τελική αποτίμηση είναι «άνθρακες ο θησαυρός» καθώς όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η κυβέρνηση προσπάθησε να επενδύσει επικοινωνιακά στο ταξίδι στις ΗΠΑ, αλλά στην ουσία απέτυχε, γιατί ο κ. Σαμαράς ούτε ήθελε ούτε μπορούσε να ψελλίσει τίποτα, όντας ο ίδιος σε ευθεία σύγκρουση με την ελληνική κοινωνία και προσδεδεμένος στο άρμα της κας Μέρκελ και της μνημονιακής λιτότητας».

Την ίδια στιγμή, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, η μνημονιακή δικομματική κυβέρνηση στέλνει χιλιάδες πολίτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην ανεργία, διαλύει ολόκληρους τομείς του κοινωνικού κράτους και ετοιμάζεται για νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα το φθινόπωρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αντέχει άλλο και δεν είναι μακριά η ώρα της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της, με το ταυτόχρονο άνοιγμα νέων δρόμων για μια κυβέρνηση της αριστεράς, κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στο λαό και τον τόπο.

Η απάντηση της κυβέρνησης
«O ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει ευθύνη. Το μόνο που μπορεί, είναι να δείχνει την αμηχανία και τη μικροψυχία του για το πετυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού», δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ . Όπως τονίζει ο κ.Κεδίκογλου, «οι σκληρές προσπάθειες των Ελλήνων αναγνωρίζονται και η πατρίδα μας αναβαθμίζεται».

Διαβάστε ακόμη: Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ