Στοιχεία για τα φορολογικά κίνητρα καλείται να δώσει το Λουξεμβούργο

Στοιχεία για τα φορολογικά κίνητρα καλείται να δώσει το Λουξεμβούργο

Διορία ενός μήνα έδωσε η Ευρ. Επιτροπή στην κυβέρνηση της χώρας για να δώσει πληροφορίες για τις φορολογικές πρακτικές που ακολουθεί.

Να δώσει πληροφορίες σχετικά με τα φορολογικά κίνητρα που παρέχει στις επιχειρήσεις καλείται το Λουξεμβούργο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δημοσίευμα του έντυπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics.

Με τον τίτλο «Το Λουξεμβούργο πήρε εντολή να παραδώσει πληροφορίες», το άρθρο εξηγεί πως αφού «εγκατέλειψε» το καθεστώς μυστικότητας των τραπεζών του, το Λουξεμβούργο καλείται τώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής να δώσει στοιχεία, εντός ενός μήνα, για δυο από τις φορολογικές πρακτικές που ακολουθεί.

Η Κομισιόν κατηγορεί το Λουξεμβούργο από τη μια πλευρά ότι παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες για το φορολογικό του σύστημα, χωρίς να συμπεριλαμβάνει τους κανόνες εκείνους που θεσπίστηκαν το 2011 και το 2012 και αφορούν μεμονωμένες εταιρείες. Από την άλλη, το Λουξεμβούργο αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα των 100 μεγαλύτερων εταιρειών που εμπίπτουν στους φορολογικούς κανόνες, περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Όπως αναφέρεται, το Λουξεμβούργο δεν είναι απομονωμένο, στη δεύτερη περίπτωση, γιατί η Επιτροπή προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες από αρκετά κράτη μέλη.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, πολλά κράτη μέλη θέσπισαν ειδικούς φορολογικούς κανόνες για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην καινοτομία και στις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες.

Οι κανόνες που θέσπισε το Λουξεμβούργο το 2008 επιτρέπουν τη φορολογική απαλλαγή του 80% των εσόδων από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Το high tech Λουξεμβούργο!

Ο «Σαλονικιός» πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου