Στο μετοχικό κεφάλαιο της Βlueground η Εθνική Τράπεζα

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Βlueground η Εθνική Τράπεζα
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Βlueground ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

 

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Βlueground που δραστηριοποιείται στον κλάδο των επιχειρήσεων τουρισμού, μέσω της χρήσης νέων μορφών διαχείρισης ακινήτων με την υποστήριξη της τεχνολογίας, συμμετέχει η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος NBGBusinessSeeds για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Η Βlueground προσφέρει υπηρεσίες προώθησης, διαχείρισης και διαμόρφωσης ακινήτων και μετατρέπει διαμερίσματα και κατοικίες σε πλήρως εξυπηρετούμενα καταλύματα υψηλών προδιαγραφών με την υποστήριξη της τεχνολογίας. Έχει ήδη αποκτήσει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και είναι στη διαδικασία επέκτασης στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής τράπεζας, το πρόγραμμα NBG BusinessSeeds (www.nbg.gr/nbgseeds), περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΣΕΒ, επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, ενώ θα τους παρασχεθούν υπηρεσίες σταδιακής ωρίμανσης σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον “incubator 1776” με έδρα τις Η.Π.Α.Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με την EndeavorGreece.