Στουρνάρας: «Το όχι σε οριζόντια μέτρα δε σημαίνει καθόλου μέτρα»

Στουρνάρας: «Το όχι σε οριζόντια μέτρα δε σημαίνει καθόλου μέτρα»

Προς συμβιβασμό με την τρόικα η κυβέρνηση για λήψη μέτρων 500 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από τις Βρυξέλλες που συνοδεύει τον πρωθυπουργό, δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι θέση της κυβέρνησης είναι να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα και όχι καθόλου μέτρα.

«Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ της τρόικας. Αυτά τα 500 εκατ. ευρώ, όμως, από κάπου πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του “κενού” οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί πρέπει να αναζητηθούν. Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι, κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση» αναφέρει ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας συμπληρώνει ότι αν πάμε στο «κανένα μέτρο» θα κινδυνεύσει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε, σταματώντας πρώτα κάθε συζήτηση για ρύθμιση του χρέους.

Στο υπουργείο Οικονομικών βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την αύξηση της 35ετιας στα 40 χρόνια, παρά το γεγονός ότι ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαμηνύει ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό

Σημειώνεται πάντως πως εάν εφαρμοστεί το παραπάνω μέτρο υπάρχει κίνδυνος να τινάξει τον αέρα το στόχο μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, αφού πολλοί πια δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη, άρα θα απαιτηθούν περισσότερες απολύσεις.

Διαβάστε ακόμη:«Όχι» σε νέα οριζόντια μέτρα από Σαμαρά-Βενιζέλο