Τα 20 σημάδια της «κρυφής» επιτυχίας

Τα 20 σημάδια της «κρυφής» επιτυχίας

Δείτε πόσα πράγματα έχετε καταφέρει χωρίς να το ξέρετε. 

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε στις αποτυχίες και να ξεχνάμε τα πράγματα που έχουμε πετύχει και τα βήματα που έχουμε κάνει για την προσωπική και επαγγελματική μας εξέλιξη.

Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε 20 δείγματα πως έχετε κάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζατε.

1. Οι σχέσεις δεν είναι τόσο δραματικές όσο στο παρελθόν
Μπορεί να μη το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά το «δράμα» στη ζωή μειώνεται όσο μεγαλώνουμε. Αρκεί να σκεφτείτε πόσο πιο «βαριά» παίρνατε κάποια πράγματα σε νεότερη ηλικία, τότε που κάθε εμπόδιο φάνταζε απροσπέλαστο. Ο χρόνος φέρνει εμπειρία και ωριμότητα ώστε να ξεπερνάμε τα «μικρά» προβλήματα και με προσοχή να επιλύουμε τα πιο σοβαρά.

2. Δεν φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια και στήριξη
Είτε από φόβο, είτε από ανασφάλεια, είτε από ντροπή τα νεώτερα άτομα διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια και συμβουλές από πιο έμπειρα άτομα. Το να ζητήσετε μια συμβουλή δε δείχνει αδυναμία, τουναντίον δείχνει πως εκτιμάτε την δουλειά του άλλου και πως θέλετε να βελτιωθείτε και εσείς.

3. Έχετε ανεβάσει τον πήχη
Ο χρόνος μας έχει γεμίσει με εμπειρία και γνώση. Έχετε απαιτήσεις από τους συναδέλφους σας ώστε να σας σέβονται και να σας εκτιμούν, αλλά και απαιτήσεις από τον εαυτό σας. Όλα αυτά δείχνουν την εξέλιξη σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

4. Βγάζετε από τη ζωή σας τα πράγματα και τους ανθρώπους που δε σας κάνουν καλό
Δεν πρόκειται για κάποια ναρκισσιστική κίνηση. Η αγάπη για τον εαυτό μας είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να αγαπάμε εμάς πρώτα και να μπορούμε να πούμε «όχι» σε άτομα και καταστάσεις που δεν μας κάνουν όμορφη τη ζωή.

5. Υπάρχουν στιγμές που κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και τον θαυμάζετε
Είτε τα πήγατε καλά σε ένα μίτινγκ, είτε δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας στη δουλειά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χαίρεστε γι αυτό που είστε.

6. Έχετε μάθει πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό
Κανείς δεν είναι πάντα 100% σωστός και επιτυχημένος σε όσα κάνει. Εντοπίστε τυχόν λάθη που εμπόδισαν την εκπλήρωση των στόχων σας και βρείτε τους τρόπους να τα αλλάξετε, ώστε να μη συμβούν ξανά στο μέλλον. Θα δείτε πως μέσα από αυτή τη διαδικασία θα γίνετε καλύτεροι.

7. Έχετε ένα «σύστημα υποστήριξης» από ανθρώπους που θα κάνουν τα πάντα για εσάς
Αν ξέρετε ποια είναι τα άτομα αυτά που «προσέχουν τα νώτα σας» και τους ξεχωρίζετε εύκολα από τους απλούς γνωστούς, τότε είστε πολύ τυχεροί και έχετε πετύχει. Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσετε πως ίσως δεν υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά αν ξεχωρίσετε γρήγορα ποιοι άνθρωποι είναι για εσάς και ποιοι όχι θα έχετε γλυτώσει χρόνο και πολύ πιθανόν και πόνο.

8. Δεν γκρινιάζετε πια
Και αυτό γιατί ξέρετε πως δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να γκρινιάξεις. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορεί να σας ενοχλούν, αλλά αυτά λύνονται με συζήτηση και όχι με γκρίνια, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο τρομερό πρόβλημα που έχει επιφέρει αλλαγές στη ζωή σας και τυχόν απώλειες.

9. Χαίρεστε με τις επιτυχίες των άλλων
Δεν είστε πια στο σχολείο για να ανταγωνίζεστε για το ποιος θα πάρει καλύτερο βαθμό. Η «ενήλικη ζωή» σημαίνει συνεργασίες και αποδοχή των κατορθωμάτων των άλλων.

10. Έχετε στόχους που θέλετε να πετύχετε
Δεν είστε στάσιμοι, ούτε έχετε επαναπαυτεί. Ξέρετε ότι έχετε να δώσετε κάτι θαυμάσιο στον κόσμο, έχετε ταλέντα που θέλετε να επιδείξετε και κάνετε τα πάντα γι αυτό.

11. Έχετε πράγματα να περιμένετε
Δεν υπάρχει χειρότερο από το να μην έχετε να περιμένετε για κάτι. Γεμίστε τη ζωή σας με στόχους, επαγγελματικούς και προσωπικούς, ώστε να ανυπομονείτε για το επόμενο βήμα.

12. Έχετε εκπληρώσει κάποιους από τους στόχους σας
Μπορεί η αναγνώριση των λαθών να είναι σημαντικό κομμάτι για την αυτό-βελτίωση, αλλά και η συνειδητοποίηση του ότι έχετε κάνει σημαντικά βήματα στη ζωή σας και έχετε πετύχει κάποια πράγματα θα σας γεμίσει με αυτοπεποίθηση.

13. Νιώθετε συμπάθεια για τους γύρω σας
Όποιοι δεν έχουν θετικά συναισθήματα για τους άλλους ανθρώπους είναι «νεκροί» μέσα τους. Η ενσυναίσθηση συμβάλει στην εξάπλωση της θετικής ενέργειας και της αγάπης. Οι πετυχημένοι άνθρωποι το ξέρουν αυτό. Αγαπούν τους άλλους σαν να είναι οικογένεια τους.

14. Είστε ανοιχτοί στην αγάπη
Η αγάπη είναι ρίσκο και συχνά κάτι τρομακτικό για τους ανθρώπους Είναι το μόνο πράγμα για το οποίο προσπαθούμε όλοι, αλλά και το μόνο πράγμα που την ίδια στιγμή φοβόμαστε όλοι.. Αν ανοίξετε την καρδιά σας αρκετά για να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε τότε θα έχετε πετύχει.

15. Αρνείστε να είστε θύμα
Όσο μεγαλώνουμε αποβάλλουμε την συνήθεια να πιστεύουμε πως όλα τα κακά πράγματα συμβαίνουν σε εμάς. Κάποια πράγματα γίνονται επειδή εμείς τα προκαλέσαμε.

16. Δεν σας ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι άλλοι
Υπάρχει μεγάλοι διαφορά μεταξύ του να ενεργείτε εγωιστικά και να καταλήγετε να γίνεστε αντιπαθητικό και του να κάνετε πράγματα με τον δικό σας τρόπο και να μην σας επηρεάζει η γνώμη τον άλλον. Μεγαλώνοντας στηριζόμαστε στα δικά μας πόδια και η γνώμη τον άλλον δεν είναι τόσο σημαντική, ούτε η ανάγκη να ευχαριστούμε όλους τους γύρω μας.

17. Βλέπετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων
Η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα και προβλήματα κάποιες φορές. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε το θετικό σε κάθε κατάσταση.

18. Αποδέχεστε πως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν
Ας το παραδεχτούμε. Κάποιες φορές δε μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες καταστάσεις. Το μοναδικό που μπορούμε να αλλάξουμε είναι η στάση μας απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις, μια αρνητική διάθεση τα μόνο που μπορεί να κάνει είναι να χειροτερέψει το ήδη βεβαρυμμένο κλήμα.

19. Μπορείτε να αλλάξετε όσα θέλετε
Και όμως έχετε αυτή τη δυνατότητα, αρκεί να εντοπίσετε τα κομμάτια που θέλουν αλλαγή ή βελτίωση.

20. Είστε ευτυχισμένοι
Και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ακόμα κι αν πιστεύετε πως δεν είστε γιατί δεν έχετε πετύχει τους επαγγελματικούς σας στόχους, θα δείτε πως έχετε πετύχει σε κάποιον άλλο τομέα. Σιγά-σιγά θα υπάρξει μια ισορροπία.