Τα «ακυρωμένα» Yeezy έφεραν 350 εκατ. ευρώ στην Adidas

Τα «ακυρωμένα» Yeezy έφεραν 350 εκατ. ευρώ στην Adidas
epa03254726 A pair of 'Nike Air Yeezy II' is displayed at a showcase at 'The Good Will Out' sneakers store in Cologne, Germany, 08 June 2012. American rapper Kayne West reportedly designed and developed the sneakers model along with the US company Nike. Enthusiast customers have been camping outside of the store for up to five days to buy a pair of the limited edition shoes for 260 euros, on 09 June 2012. The shoes offered in Cologne are grey, another model sold in Berlin, is in black. EPA/ROLF VENNENBERND Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
H γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2%.

Έσοδα 350 εκατ. ευρώ απέφεραν στην Adidas οι πωλήσεις των παπουτσιών Yeezy για τη χρήση του τρίτου οικονομικού τριμήνου, καθώς η γερμανική εταιρεία μείωσε το απόθεμα των υποδημάτων της από την ακυρωθείσα συνεργασία της με τον ράπερ Ye.

Η Adidas έχει συγκεντρώσει περίπου 750 εκατ. ευρώ πουλώντας προϊόντα Yeezy σε δύο διαφορετικές πτώσεις από τον Μάιο.

Η πιθανή διαγραφή των υπόλοιπων αποθεμάτων Yeezy είναι τώρα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ ανέφερε η εταιρεία

Η εταιρεία πιθανόν να προσπαθήσει να πουλήσει αυτό το υπόλοιπο απόθεμα το 2024 και θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 488 εκατ. ευρώ σε κέρδη προ τόκων, φόρων και δωρεών σε ομάδες που εργάζονται για την καταπολέμηση των διακρίσεων και της ρητορικής μίσους.

Στόχος «η καλύτερη αθλητική μάρκα στον κόσμο»

Πέρα από τα Yeezy, η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2% το τρίμηνο, λόγω της ζήτησης για κλασικά αθλητικά παπούτσια όπως τα Samba και Gazelle, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Οι τρέχουσες επιδόσεις μας δεν είναι αρκετά καλές, αλλά έχουμε πει από την αρχή ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να χτίσουμε αυτό το φανταστικό εμπορικό σήμα και την εταιρεία ξανά εκεί που ανήκει: Στην κορυφή ως η καλύτερη αθλητική μάρκα στον κόσμο» ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Μπγιορν Γκούλτεν.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, o Γκούλντεν από την 1η Ιανουαρίου που ανέλαβε τη θέση του CEO δεσμεύτηκε να κάνει την εταιρεία ταχύτερη στο να αντιδρά στις τάσεις και αύξησε την παραγωγή της σειράς αθλητικών παπουτσιών Terrace, η οποία περιλαμβάνει τα Sambas, Gazelles και Spezials.

Αυτό δημιούργησε νέα δυναμική στο franchise Originals, συμπίπτοντας με μια νέα διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο για τα ρετρό προϊόντα. Η ζήτηση συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά για τα παπούτσια Terrace, δήλωσε η εταιρεία.

Οι πωλήσεις ανά περιοχή – Πρόβλημα η Βόρεια Αμερική

Για το τρίτο τρίμηνο η Adidas ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων της κατά 13% στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6%, ενώ στην αγορά Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2%.

Αντίθετα, η εταιρεία εμφάνισε πτώση εσόδων 9% στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, καθώς έχει επιβραδύνει τις προσπάθειές της να προμηθεύσει με προϊόντα τη μεγαλύτερη αθλητική αγορά του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Πηγή: Bloomberg.com