«Θύμα» της απεργίας στο Χόλιγουντ η Warner Bros. – Σχεδόν 1,5 δισ. δολάρια στα ταμεία από την Barbie

«Θύμα» της απεργίας στο Χόλιγουντ η Warner Bros. – Σχεδόν 1,5 δισ. δολάρια στα ταμεία από την Barbie
epa10742378 Australian actor Margot Robbie poses on the pink carpet at the European premiere of 'Barbie' in central London, Britain, 12 July 2023. The film will be released in cinemas from 21 July 2023. EPA/ANDY RAIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα έσοδα από περιεχόμενο για τον τομέα των δικτύων της έφτασαν τα 215 εκατ. δολάρια, μειωμένα 22%.

Σημαντικό πλήγμα στα έσοδα από διαφημίσεις δέχθηκε η Warner Bros. Discovery από τις απεργιακές κινητοποιήσεις σεναριογράφων και ηθοποιών στο Χόλιγουντ, που επηρέασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τρίμηνο 2023 για την εταιρεία.

Σημειώνεται πως τα έσοδα από την ταινία Barbie, με πρωταγωνίστρια την Μάργκοτ Ρόμπι, έχουν αποφέρει στην εταιρεία σχεδόν 1,5 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Όπως ανακοινώθηκε τη Τετάρτη, η Warner Bros. εμφάνισε συνολικά έσοδα 9,98 δισ. δολαρίων και ζημίες 17 σεντ ανά μετοχή ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα 9,97 δισ. δολαρίων και ζημίες 9 σεντ ανά μετοχή.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2023 η εταιρεία είχε εμφανίσει έσοδα 9,82 δισ. δολαρίων και ζημίες 95 σεντ ανά μετοχή.

Τα έσοδα από περιεχόμενο για τον τομέα των δικτύων της έφτασαν τα 215 εκατ. δολάρια, μειωμένα 22% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, μετέδωσε το MarketWatch.

Τα συνολικά διαφημιστικά έσοδα έφτασαν τα 1,8 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 12% σε ετήσιο επίπεδο.

«Τα τηλεοπτικά έσοδα μειώθηκαν σημαντικά, κυρίως λόγω ορισμένων μεγάλων συμφωνιών αδειοδότησης κατά το προηγούμενο έτος και των επιπτώσεων των απεργιών της WGA και της SAG-AFTRA» ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται πως οι ηθοποιοί της SAG-AFTRA βρίσκονται σε απεργία από τον Ιούλιο, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν υψηλότερες αμοιβές και υπόλοιπα, καθώς και πιο συγκεκριμένη προστασία από την τεχνητή νοημοσύνη. Οι συγγραφείς του Χόλιγουντ τερμάτισαν την απεργία τους στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: