Tι αγόρασε η Μελίντα Γκέιτς τρεις εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση του διαζυγίου

Tι αγόρασε η Μελίντα Γκέιτς τρεις εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση του διαζυγίου
epa05919926 Philanthropist and co-founder of Microsoft, Bill Gates, left, and his wife Melinda listen to the speech of France's President Francois Hollande, prior to being awarded of the Legion of Honor at the Elysee Palace in Paris, France, 21 April 2017. French President Francois Hollande is making Bill and Melinda Gates commanders in the Legion of Honor for their philanthropic activities, notably the Microsoft founder's efforts to improve public health and encourage development in poor countries. EPA/KAMIL ZIHNIOGLU / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η απόφαση για το διαζύγιο του διάσημου ζευγαριού, φαίνεται τελικά πως είχε παρθεί εδώ και καιρό. Το μόνο που έμενε ήταν να ανακοινωθεί και δημόσια.

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν, η Μελίντα Γκέιτς αγόρασε ακίνητο στο Σιάτλ αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Η υπερπολυτελής έπαυλη διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και τεράστιους κήπους.

Η απόφαση για το διαζύγιο του διάσημου ζευγαριού, φαίνεται τελικά πως είχε παρθεί εδώ και καιρό. Το μόνο που έμενε ήταν να ανακοινωθεί και δημόσια. Μετά από 27 χρόνια κοινής πορείας, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο γάμο τους. «Μετά από πολλή σκέψη και πολλή δουλειά πάνω στη σχέση μας, έχουμε λάβει την απόφαση να τερματίσουμε το γάμο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς στο Twitter, στην ανακοίνωση που συνυπογράφει και η Μελίντα.

«Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που δρα σε όλον τον κόσμο και βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και να εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα, όμως δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Χρειαζόμαστε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς απέκτησαν 3 παιδιά από το γάμο τους. Η Τζένιφερ, η μεγαλύτερη κόρη τους, με ανάρτησή της στο Instagram δήλωσε πως «ήταν μια δύσκολη χρονική περίοδος για ολόκληρη την οικογένειά μας» τονίζοντας ωστόσο, πως δεν προτίθεται να σχολιάσει περαιτέρω το χωρισμό των γονιών της.

«Δεν θα κάνω κάποιο περαιτέρω σχόλιο για τον χωρισμό, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι τα ευγενικά σας λόγια και η στήριξή σας είναι πολύ σημαντικά για εμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά η 25χρονη απευθυνόμενη στους followers της, που της έχουν προσεγγίσει τις τελευταίες ώρες δείχνοντας την συμπαράστασή τους. Τα αδέλφια της, ο 21χρονος Ρόρι και η 18χρονη Φίμπι δεν έχουν κάνει ακόμα κάποια δήλωση για τον χωρισμό των δικών τους, που σίγουρα θα απασχολήσει εκτενώς τον διεθνή Τύπο το επόμενο διάστημα.

Οι Γκέιτς συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1987 όταν η Μελίντα έγινε μέλος της Microsoft ως διαχειρίστρια προϊόντων. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Λανάι της Χαβάης το 1994 και ίδρυσε το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates το 2000. Το ίδρυμα έγινε γρήγορα ένας από τους πιο σημαντικούς ιδιωτικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στον κόσμο.

Το διάσημο ζευγάρι, δεν είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, που απέκτησε πρόσβαση στο εν λόγω δικαστικό έγγραφο, η έλλειψη προγαμιαίου συμφώνου σημαίνει ότι το διάσημο ζευγάρι ουσιαστικά δεν έχει κάποιο «οδικό χάρτη» που θα μπορούσε να τους βοηθήσει στο διαμοιρασμό της αμύθητης περιουσίας τους, η οποία αγγίζει τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια.