Τι αποκαλύπτει ο Γουόρεν Μπάφετ στην ετήσια επιστολή του- Ζημία 25,4 δισ. δολαρίων για την Berkshire το δ’ τρίμηνο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιατί δεν βλέπει κάποια μεγάλη εξαγορά στο ορατό μέλλον.

O Γουόρεν Μπάφετ στοιχηματίζει μακροπρόθεσμα σε εταιρείες όπως η Apple, η Goldman Sachs και η American Express, όπως αναφέρει ο «Μάγος της Ομάχα» στο ετήσιο γράμμα του προς τους μετόχους της Berkshire Hathaway.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το γράμμα αποκαλύπτει πως η επένδυση της Berkshire στην Apple ξεπερνούσε τα 40 δισ. δολάρια στο τέλος του 2018. Οι επενδύσεις της Berkshire στη Goldman Sachs και την American Express αξίζουν πάνω από 3,13 δισ. δολάρια και 14,45 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει πως το 2018 ήταν μια από τις χειρότερες του χρονιές, λόγω της αναπάντεχης ζημίας από τη μετοχή της Kraft Heinz. Συγκεκριμένα, ο Μπάφετ αναφέρει πως η Berkshire κατέγραψε ζημία περίπου 25 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο εξαιτίας της έκτακτης πρόβλεψης των 15 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε η Kraft Heinz.

O δισεκατομμυριούχος επενδυτής σημειώνει ακόμα πως θέλει να ξοδέψει το διογκούμενο ρευστό που συσσωρεύει η Berkshire σε κάποια μεγάλη εξαγορά, αλλά διευκρινίζει πως δεν βλέπει να γίνεται σύντομα λόγω των υψηλών τιμών των μετοχών. «Οι τιμές είναι εξαιρετικά υψηλές για τις επιχειρήσεις που έχουν αξιοπρεπείς μακροπρόθεσμες προοπτικές» γράφει ο Μπάφετ προς τους μετόχους.