Τι σημαίνει οικονομικά για την Μπαρτσελόνα η απώλεια του Μέσι

Τι σημαίνει οικονομικά για την Μπαρτσελόνα η απώλεια του Μέσι
epa09398659 (FILE) - FC Barcelona's striker Leo Messi reacts during a training session of the team held at Joan Gamper Sports City, in Barcelona, Spain, 09 January 2019 (Reissued 05 August 2021). FC Barcelona issued a statement announcing Lionel Messi will not extend his contract with the team due to 'economic and structural obstacles'. EPA/Alejandro Garcia Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οκτώ στις δέκα φανέλες που πουλούσε η ομάδα ήταν με το Νο. 10 του Μέσι.

Αφότου κυκλοφόρησε η είδηση της μετακίνησης του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, όλες οι φανέλες της Μπαρτσελόνα με το νούμερο 10 του Μέσι για τη σεζόν 2021/22 εξαφανίστηκαν από τα ράφια.

Αν και δεν αναμένονται τεράστιες οικονομικές απώλειες από αυτό, θα είναι δουλειά της Nike να αποφασίσει τι θα γίνει με τις φανέλες όταν αυτές επιστραφούν.

Η Μπαρτσελόνα έχει στη διάθεσή της περίπου δύο μήνες για να επιστρέψει τις φανέλες του Μέσι για την ερχόμενη σεζόν στην έδρα της βορειοαμερικανικής πολυεθνικής.

Αυτή είναι η συνήθης διαδικασία για τις φανέλες που έχουν ήδη τυπωθεί πριν ένας παίκτης αποχωρήσει από έναν σύλλογο, όπως για παράδειγμα με τον Νεϊμάρ το 2017.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, περίπου οκτώ στις δέκα φανέλες της Μπαρτσελόνα που πωλούνται είχαν τυπωμένο στο πίσω μέρος το νούμερο 10 του Μέσι, γεγονός που μεταφραζόταν σε έσοδα μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν για τον καταλανικό σύλλογο.

Ο γενικός διευθυντής της Diagonal Inversiones, Marc Ciria, εξήγησε μετά την αποχώρηση του Μέσι ότι ελπίζουν πως οι φανέλες του Μέμφις Ντεπάι θα πωλούνται με καλούς ρυθμούς μετά από αυτό το πλήγμα.

«Οι μισές φανέλες που πωλούνται θα μπορούσαν να είναι δικές του, κι έτσι να αποφευχθεί μια πτώση των πωλήσεων άνω του 30 τοις εκατό βραχυπρόθεσμα», σημείωσε ο Ciria.

Οι φανέλες της Μπαρτσελόνα για την περίοδο 2021/22 πωλούνται από τις 16 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι φίλαθλοι είχαν δύο μήνες στη διάθεσή τους για να αγοράσουν τις φανέλες του Μέσι για την επόμενη σεζόν, ενώ θεωρείτο δεδομένο ότι ο Αργεντινός θα παρέμενε στο Καμπ Νου.