Τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόσυρση Κατρούγκαλου

Τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόσυρση Κατρούγκαλου
O Γιώργος Κατρούγκαλος μιλά στη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου "Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος", των συγγραφέων Παναγιώτη Ρουμελιώτη και Βασίλη Κολλάρου, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κανονικά το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αφου έχουν ήδη τυπωθεί. Ο ίδιος θα αποφασίσει τι θα κάνει εφόσον εκλεγεί.

Μεγάλες αναταράξεις και στη εκλογική διαδικασία έφερε η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει τον Γιώργο Κατρούγκαλο από τις εκλογές της Κυριακής, μετά τις δηλώσεις του αναφορικά με τις εισφορές των επαγγελματιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοινώσεων αλλά και δηλώσεων του ίδιου του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, κατέστησε σαφές ότι οι απόψεις του πρώην υπουργού δεν αντικατοπτρίζουν τις επίσημες θέσεις του κόμματος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «κρυφό σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με αυξήσεις εισφορών στους επαγγελματίες.

Πάντως, 2 μέρες πριν τις εκλογές, η ουσιαστική απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλο από τις εκλογές δεν είναι δυνατή, καθώς όλα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη τυπωθεί.

Ανακοίνωση υπουργείου Εσωτερικών 

«Αναφορικά με ερωτήματα που τέθηκαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του», ξεκαθαρίζει το ΥΠ.ΕΣ.

Από τη στιγμή όμως, που έχουν εκδοθεί τα ψηφοδέλτιά και ήδη έχουν αρχίσει να μοιράζονται, δεν μπορεί να διαγραφεί το όνομά του ούτε το κόμμα να τον σβήσει. Σε περίπτωση που ψηφιστεί και εκλεγεί, παρά την απόσυρσή του, θα πρέπει να ορκιστεί βουλευτής και μετά να παραιτηθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: