Το Πανθεσσαλικό ανοίγει τις πύλες του για το στίβο με χορηγία της εταιρείας Εθνική Πανγαία

Το Πανθεσσαλικό ανοίγει τις πύλες του για το στίβο με χορηγία της εταιρείας Εθνική Πανγαία
O äíùí óýìâïõëïò ôçò ÅèíéêÞò - Ðáíãáßá ÁñéóôïôÝëçò Êáñõôéíüò óôï ÷áéñåôéóìü ôïõ óôç óçìåñéíÞ ðáñïõóßáóç ôùí äñÜóåùí êïéíùíéêÞò åõèýíç ôçò ÅèíéêÞ Ðáíãáßá, ÄåõôÝñá 26 Ìáñôßïõ 2017. ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁëÝîáíäñïò ÌðåëôÝò

Τις δράσεις της για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε ιδρύματα, σχολεία, ιδιώτες και φορείς παρουσίασε σήμερα η εταιρεία. 

Η εταιρεία Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ παρουσίασε σήμερα τις δράσεις της για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε ιδρύματα, σχολεία, ιδιώτες και φορείς. Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας μας στο σχετικό κλάδο (REAL ESTATE) δραστηριοποίησής της ανέλαβε να προσφέρει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου για την διεξαγωγή αγώνων στίβου.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στον ελληνικό στίβο, ο οποίος αποκτά επιτέλους ένα νέο “σπίτι”, ένα στάδιο ικανό να φιλοξενήσει αγώνες Πανελληνίου και διεθνούς επιπέδου, ένα σύγχρονο στάδιο στο κέντρο της χώρας. Το Πανθεσσαλικό στάδιο διαθέτει βοηθητικό στίβο, αλλά και ξενώνες στους οποίους μπορούν να φιλοξενηθούν δεκάδες αθλητές και αθλήτριες και για προπονητικές συγκεντρώσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η εταιρεία, μίλησαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Χρήστος Πρωτόπαππας, ο διευθύνων σύμβουλος, Αριστοτέλης Καρυτινός, ο δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος μαζί με τους άλλους υπεύθυνους των δομών που θα ωφεληθούν από τις δράσεις της Εθνικής Πανγαία.

Ο κ. Παναγόπουλος παρουσιάστηκε εμφανώς ικανοποιημένος για την προσφορά της εταιρείας στο Πανθεσσαλικό, αφού ανέλαβε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται, προκειμένου ένα από τα μεγαλύτερα στάδια της χώρας να αποκτήσει μετά από 15 χρόνια τον απαιτούμενο υλικό εξοπλισμό για την διεξαγωγή αγώνων.

«Δεν μπορούμε να κρύψουμε τη χαρά μας για την εξέλιξη αυτή και σας ευχαριστούμε πολύ. Μετά από 15 χρόνια θα ανοίξει και πάλι, ένα στάδιο που πληροί όλες τις προδιαγραφές, κάτι απίστευτο αλλά αληθινό, αφού κανείς μέχρι τώρα δεν πρόβλεψε για τις υποδομές λειτουργίας του. Κόστισε πολλά εκατομμύρια η κατασκευή του, αλλά κανείς δεν σκέφθηκε τον εξοπλισμό του. Έτσι τώρα το Πανθεσσαλικό ζωντανεύει για πρώτη φορά. Εμείς ως ΣΕΓΑΣ δεσμευόμαστε να πραγματοποιούμε κάθε χρόνο μία μεγάλη διοργάνωση στο στάδιο. Αυτό θα ισχύσει και φέτος, παρά τον προγραμματισμό των αγώνων που έχουμε κάνει για τη χρονιά, αφού σχεδιάζουμε να κάνουμε κάποιο μεγάλο αγώνα, ίσως μίτινγκ. Παράλληλα μπορούμε τα επόμενα χρόνια να σκεφτόμαστε να διεκδικήσουμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρότερης κατηγορίας. Σας ευχαριστούμε που δικαιώνετε τον τίτλο του προγράμματος σας, είστε πλέον όλοι μέλη της οικογένειας μας και σας περιμένουμε στον Βόλο, έτσι ώστε στην πρώτη μας αγωνιστική δράση να ζωντανέψουμε μαζί το Πανθεσσαλικό στάδιο», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Αποκάλυψε επίσης ότι η δωρεά θα γίνει προς την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, η οποία και θα είναι υπεύθυνη για τον εξοπλισμό που θα της διατεθεί, ενώ όπως είπε στις υποδομές του Πανθεσσαλικού θα συμβάλει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αφού θα κατασκευάσει τον κλωβό ρίψεων.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Αντώνης Χιώτης, σχολίασε σχετικά: «Μεγάλη ευχαρίστηση γιατί μετά από 15 χρόνια απραξίας, επιτέλους η βοήθεια ήρθε, όχι από την πολιτεία, αλλά από ιδιωτικούς φορείς, που νοιάζονται για τα κοινωνικά αγαθά, όπως ο αθλητισμός. Είναι γεγονός ότι ο εξοπλισμός θα βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των σωματείων της πόλης και των όμορων δήμων και θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε περισσότερους αγώνες. Ο Βόλος είναι στο κέντρο της Ελλάδος γεγονός που διευκολύνει τα σωματεία όλης της χώρας».

Από την πλευρά του, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, τόνισε: «Σήμερα είναι μια ευτυχισμένη μέρα για όλους τους Θεσσαλούς που ασχολούνται με τον στίβο, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα, αφού δίνει ζωή σε ένα στάδιο στολίδι στο κέντρο της Ελλάδας, που έμενε για 15 χρόνια αναξιοποίητο με κίνδυνο να πάψει ακόμη και να υπάρχει. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, για την προσπάθεια την οποία έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, και φυσικά την Εθνική Πανγαία, η οποία μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, υλοποιεί το πρόγραμμα. Η λειτουργία του σταδίου θα αναμορφώσει και θα δώσει μια άλλη πνοή τόσο στην πόλη του Βόλου αλλά και γενικότερα στη Μαγνησία, αφού θα μπορούν να διοργανωθούν Πανελλήνια Πρωταθλήματα και να φιλοξενηθούν προπονητικές συγκεντρώσεις σε ετήσια βάση».

Ο κ. Καμίνης παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την ανακαίνιση του ειδικού νηπιαγωγείου της οδού Νικοπόλεως του Δήμου Αθήνας και μεταξύ άλλων είπε: «Θέλω να σας συγχαρώ για τη δουλειά την οποία κάνετε. Είναι σημαντική η συμβολή σας, αλλά και οι ανάγκες της πόλης τεράστιες»

Η Εθνική Πανγαία παρουσίασε επίσης τις δράσεις της στην χορηγία του ιστιοπλόου των ΑμεΑ Στράτου Αχλάτη, στο Κέντρο ελέγχου DNA της διεύθυνσης εγκληματολογικών υποθέσεων της ΓΑΔΑ (ανακαίνιση των γραφείων, παραβρέθηκε η διευθύντρια Πηνελόπη Μηνιάτη), στο γηροκομείο «Λ. & Α. Ρίζου» Καστοριάς (παραβρέθηκε η υπεύθυνη Βασιλική Παράσχου) αλλά και στο εργαστήριο χημείας και του προαύλειου χώρου του σχολείου της Σύμης, το οποίο χτυπήθηκε πρόσφατα από τις πλημμύρες (μίλησε μέσω μαγνηστοσκοπημένου μηνύματος ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Μπακαλοδούκας).

Ανάλογες δράσεις πραγματοποίησε η εταιρεία με την ανακαίνιση κτηρίων του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης (παραβρέθηκε ο γενικός διευθυντής Γιώργος Πρωτόπαππας) και του συλλόγου παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» (μίλησε και ευχαρίστησε την εταιρεία η πρόεδρος Μαρία Τρυφωνίδου).