Το σκάνδαλο με τους ρίπους των ντίζελ μοντέλων της Volkswagen δεν έχει τελειώσει ακόμα

Το σκάνδαλο με τους ρίπους των ντίζελ μοντέλων της Volkswagen δεν έχει τελειώσει ακόμα

Το δικαστήριο των ΗΠΑ θα καθυστερήσει την ακροαματική διαδικασία μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο δικαστής των ΗΠΑ Τσαρλς Μπρέιερ ανέβαλε την ακροαματική διαδικασία που ήταν προορισμένη να ξεκινήσει την προηγούμενη Τετάρτη σχετικά με το σχέδιο της Volkswagen για την αντιμετώπιση των 80.000 ρυπογόνων 3.0-λίτρων οχημάτων Audi, Porsche και VW.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στο δικαστήριο, ο Μπρέιερ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, των ρυθμιστικών αρχών και των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους ιδιοκτήτες και όρισε νέα ακρόαση στις 16 Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι είχε ενημερωθεί ότι μια καθυστέρηση «μπορεί να οδηγήσει σε επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Reuters ανέφερε ότι η Volkswagen είχε καταλήξει σε συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για ένα πακέτο από επαναγορές και επιδιορθώσεις για τα 80.000 ρυπογόνα οχήματα.

Η συμφωνία λέγεται ότι περιλαμβάνει μια προσφορά επαναγοράς για περίπου 20.000 παλαιότερα μοντέλα SUV Audi και VW και μια διόρθωση στο λογισμικό για 60.000 νεότερα αυτοκίνητα και SUV Porsche, Audi και VW, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Οι συνομιλίες για τις αποζημιώσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη μεταξύ των δικηγόρων των ιδιοκτητών και της Volkswagen πριν από την πλέον αναβληθείσα ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης.

Η Volkswagen έχει ήδη συμφωνήσει να δαπανήσει μέχρι και 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για τα ψευδή στοιχεία εκπομπών των ντίζελ κινητήρων της στις ΗΠΑ.

Η VW προηγουμένως είχε συμφωνήσει να δαπανήσει μέχρι και 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να επαναγοράσει έως και 475.000 ρυπογόνα 2-λιτρα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Έγγραφα του δικαστηρίου δείχνουν ότι τουλάχιστον το 60 τοις εκατό αυτών των ιδιοκτητών έχουν ήδη δηλώσει ότι σκοπεύουν να πωλήσουν τα αυτοκίνητα αυτά πίσω στην VW.