Το «Youth Empowered» κάνει στάση στο Περιστέρι

Το «Youth Empowered» κάνει στάση στο Περιστέρι

300 νέοι, 18-30 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία προετοιμασίας για την αγορά εργασίας.

Στο Περιστέρι, στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου, βρίσκονται από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου 100 μέντορες και περισσότερες από 23 εταιρείες και φορείς. Πρόκειται για το μεγαλύτερης κλίμακας δωρεάν πρόγραμμα του ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας στην Ελλάδα, που υλοποιούν από κοινού η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola μαζί με μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας που είναι ταυτόχρονα σημαντικοί και υπεύθυνοι εργοδότες.

Σύμφωνα με την Αγγελική Πατρούμπα, Διευθύντρια Επικοινωνίας Coca-Cola Τρία Έψιλον: «Με το πρόγραμμα Youth Empowered, θέλουμε να δώσουμε σε χιλιάδες νέους τα εφόδια και τις ευκαιρίες να εργαστούν και να φτιάξουν το μέλλον τους στην Ελλάδα. Μας τιμά ιδιαίτερα που έχουμε σε αυτή την προσπάθεια ως συνεργάτες μερικούς από τους μεγαλύτερους και πιο υπεύθυνους εργοδότες της χώρας, που προσφέρουν στους νέους ευκαιρίες απασχόλησης, καθοδήγηση και δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας. Μαζί, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ακόμα περισσότερα στη νέα γενιά για να δημιουργήσει το επαγγελματικό της αύριο με επιτυχία».

Μέσα σε έναν χρόνο από την έναρξη του προγράμματος περισσότεροι από 4.730 νέοι είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα του youthempowered.gr, ενώ συνολικά 550 νέοι έχουν παρακολουθήσει τα 4 physical trainings του προγράμματος, με το 98% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι βοηθήθηκε ουσιαστικά από το πρόγραμμα. Περί τα 143 στελέχη της αγοράς έχουν προσφέρει 1.726 εθελοντικές ώρες καθοδήγησης με 23 εταιρείες και φορείς να στηρίζουν το πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι το Youth Empowered έλαβε διπλή διάκριση στα Corporate Affairs Excellence Awards 2018 ως κορυφαία επιλογή στην κατηγορία «Πρόγραμμα / Δράση ΕΚΕ» και στην κατηγορία «Έρευνα και Προγραμματισμός».

Το Youth Empowered εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται. Στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2020, να βοηθήσει 20.000 νέους, ώστε να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους.

Οι 300 νέοι, 18-30 ετών, που θα βρίσκονται αυτές τις 5 μέρες στο Περιστέρι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία προετοιμασίας για την αγορά εργασίας που συνδυάζει επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες απαραίτητες για το εργασιακό περιβάλλον του μέλλοντος, καθοδήγηση από υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και γνωριμία με πιθανούς αυριανούς εργοδότες.

Εκτός από βασικές γνώσεις οικονομικών, project management, επιχειρηματικό σχεδιασμό αλλά και τεχνικές πωλήσεων και διαπραγματεύσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να γνωρίσουν από κοντά τους επικεφαλής της Coca-Cola Τρία Έψιλον, της Coca-Cola αλλά και των στρατηγικών συνεργατών του προγράμματος μέσα από ένα διαδραστικό inspirational session, να ενημερωθούν για ευκαιρίες απασχόλησης, να πραγματοποιήσουν προσομοίωση επαγγελματικής συνέντευξης, να κάνουν το βιογραφικό τους να ξεχωρίζει και να αποκτήσουν την προσωπική τους επαγγελματική φωτογραφία.

Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν στο Microsoft σεμινάριο Office και LinkedIn της SocialInnov λαμβάνοντας τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης και να κερδίσουν One To One Mentoring με στελέχη της επιλογής τους, σεμινάριο Social Media με την ομάδα της Coca-Cola, αλλά και επισκέψεις στο Σχηματάρι Mega Plant, το μεγαλύτερο ελληνικό εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών, στη μονάδα παραγωγής σνακ TSAKIRIS στην Αταλάντη και στο υπερσύγχρονο κέντρο Logistics της εταιρείας METRO AEBE στα Οινόφυτα.