Τουρκολιάς: «Θα στηρίξουμε δυναμικά την οικονομία»

Τουρκολιάς: «Θα στηρίξουμε δυναμικά την οικονομία»

«Θωρακισμένη» κεφαλαιακά πλέον η Εθνική Τράπεζα. 

Σταθμό στην στρατηγική της τράπεζας χαρακτήρισε την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, ο πρόεδρος της κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς ο οποίος κτύπησε το κουδούνι της έναρξης της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.

«Η έναρξη της διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου, είναι σταθμός στην ιστορία της τράπεζας», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι πλέον η Εθνική Τράπεζα έχει διευρυμένη επενδυτική βάση και διευρυμένο μετοχικό χαρακτήρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής είπε επίσης ότι η τράπεζα πλέον είναι θωρακισμένη κεφαλαιακά καθώς με την ολοκλήρωση της αύξησης και την υλοποίηση των υπόλοιπων πρωτοβουλιών κεφαλαιακής ενίσχυσης, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο, ο δείκτης Core tier 1 ανέρχεται στο 18,2% ενώ με την πλήρη ενσωμάτωση της Βασιλείας ΙΙΙ διαμορφώνεται στο 11,7% όταν ό μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 10,8%.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του κ. Τουρκολιά ήταν οι εξής : « Η έναρξη διαπραγμάτευσης σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών από την ιδιαίτερα επιτυχημένη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής, αποτελεί σταθμό στη στρατηγική της Τράπεζας. Στρατηγική, που μεταξύ άλλων, προβλέπει την περαιτέρω διεύρυνση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην Εθνική Τράπεζα. Με την πρόσφατη αύξηση, αφενός ενισχύσαμε από 16% σε 43% τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη μετοχική μας βάση, αφετέρου διευρύναμε σημαντικά τον πολυμετοχικό μας χαρακτήρα. Με την κεφαλαιακή μας θωράκιση και τη μοναδική μας θέση σε ρευστότητας προχωρούμε δυναμικά στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε ακόμη: 

Η Εθνική διαθέτει ποσοστό της στην Finansbank

Τα 13 ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες