Η Volvo, ένα χάμστερ και πολλοί ταύροι (βιντεο)

Η Volvo, ένα χάμστερ και πολλοί ταύροι (βιντεο)

Στα διαφημιστικά της σουηδικής φίρμας, πρωταγωνιστές είναι τα ζώα που, ενίοτε, παίρνουν και το τιμόνι.

Η Volvo, όπως σας είχαμε παρουσιάσει πριν από λίγο καιρό, κάνει τέχνη με τα διαφημιστικά της. Είτε παρουσιάζοντας πανέμορφα τοπία, είτε «επιστρατεύοντας» ζώα, το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό. Σε μια από τα τελευταίες της δημιουργίες, και θέλοντας να επιβεβαιώσει την ευελιξία των φορτηγών της ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, έβαλε ένα από αυτά να διασχίσει τα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης Ciudad Rodrigo στην Ισπανία. Και, για να κάνει τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα, το έβαψε κόκκινο και ελευθέρωσε στο κατόπι του ένα κοπάδι ταύρους.

Στο σποτ που σκηνοθέτησε ο Henry-Alex Rubin και συμμετείχε συνεργείο 250 ατόμων, χρησιμοποιήθηκαν 28 κάμερες, ένα drone που πετούσε πάνω από τη διαδρομή και μια ειδική μηχανή λήψης 360 μοιρών.

Δείτε το εντυπωσιακό κυνηγητό

Το δεύτερο εγχείρημα, αν και κανείς δεν τους κυνηγούσε να τους καρφώσει, ήταν ακόμα δυσκολότερο. Για να αποδείξουν ότι το σύστημα διεύθυνσης Volvo Dynamic Steering είναι τόσο ελαφρύ που το τιμόνι ενός φορτηγού μπορεί να γυρίσει με ελάχιστη δύναμη, έβαλαν στη θέση του οδηγού ένα χάμστερ.

1/6

Το φορτηγό ήταν στη βάση ενός τεράστιου λατομείου και ο άνθρωπος -με τη βοήθεια ενός καρότου- έστρεφε το τρωκτικό για να τρέξει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση γυρίζοντας το τιμόνι. Το αποτέλεσμα; Επιτυχία!

Δείτε το χάμστερ-φορτηγατζή