«Βουτιά» 41% στα καθαρά κέρδη της ΒΡ το γ’ τρίμηνο

«Βουτιά» 41% στα καθαρά κέρδη της ΒΡ το γ’ τρίμηνο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα αποτελέσματα ήρθαν λίγο αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Bob Dudley, που εργάζεται στην επιχείρηση 40 χρόνια, με τα 10 τελευταία να είναι στη θέση του CEO, δήλωσε ότι σύντομα θα αποχωρήσει από τη θέση.

Η εταιρεία-γίγαντας στον τομέα της Ενέργειας, η BP, κατέγραψε πτώση κατά 41% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, επικαλούμενη τις πιο αδύναμες τιμές πετρελαίου και τις επιπτώσεις του καιρού.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε καθαρά κέρδη 2,3 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 2 δισ. δολάρια σύμφωνα με εκτίμηση της Refinitiv. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχε κέρδη 3,8 δισ. δολάρια, ενώ το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς είχε 2,8 δισ. δολάρια.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγο αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Bob Dudley, που εργάζεται στην επιχείρηση 40 χρόνια, με τα 10 τελευταία να είναι CEO, δήλωσε ότι σύντομα θα αποχωρήσει από τη θέση.

Η μετοχή της BP είναι 4% χαμηλότερα μέχρι στιγμής φέτος, καθώς οι πιο αδύναμες τιμές Ενέργειας αλλά και η μέτρια ζήτηση παγκοσμίως επιβαρύνουν τον κλάδο του πετρελαίου.