Χατζηδάκης για 10ετές ομόλογο: Πετύχαμε σημαντικά ρεκόρ, επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής

Χατζηδάκης για 10ετές ομόλογο: Πετύχαμε σημαντικά ρεκόρ, επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής
Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλά κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, Αθήνα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Σήμερα βγήκαμε στις αγορές να δανειστούμε 4 δισ. ευρώ και οι επενδυτές μάς πρόσφεραν 35 δισ.» τόνισε ο ΥΠΕΘΟ.

Την ικανοποίηση του για την έκδοση του κρατικού 10ετούς ομολόγου από την Ελλάδα εξέφρασε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο ίδιος υποστήριξε πως με τις σημερινές εξελίξεις η Ελλάδα πέτυχε «ορισμένα σημαντικά ρεκόρ» και ανέφερε ακόμα ότι πρόκειται για «μια επιτυχία όλων των Ελλήνων και επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά, η δήλωση του ΥΠΕΘΟ:

«Σήμερα βγήκαμε στις αγορές να δανειστούμε 4 δισ. ευρώ και οι επενδυτές μάς πρόσφεραν 35 δισ.!

Πετύχαμε, λοιπόν, ορισμένα σημαντικά ρεκόρ: Μετά το 2010 ήταν το μεγαλύτερο ποσό έκδοσης δεκαετούς ομολόγου. Με το μεγαλύτερο βιβλίο προσφορών. Το spread αναμένεται να είναι το χαμηλότερο. Το επιτόκιο δανεισμού αναμένεται να κλείσει γύρω στο 3,5%.

Όλα αυτά πιστοποιούν τη σταθερά ανοδική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η συνετή δημοσιονομική πολιτική για την οποία έχουμε δεσμευθεί, εξασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος δανεισμού και αντίστοιχα οφέλη για τους Έλληνες φορολογούμενους.

Αυτό είναι μια επιτυχία όλων των Ελλήνων και επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: