Airbnb τώρα και για Κούβα!

Airbnb τώρα και για Κούβα!

Η σημαντικότερη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κούβα από τα τέλη του 2014.

Η δημοφιλής αμερικανική online υπηρεσία ενοικίασης δωματίων δίνει από σήμερα τη δυνατότητα στους Αμερικανούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κούβα να τη χρησιμοποιήσουν. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται από τους αναλυτές ως η σημαντικότερη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κούβα από τα τέλη του 2014, όταν και άρχισε η προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑΚούβας.

Για μισό αιώνα, το εμπορικό εμπάργκο των ΗΠΑ είχε εμποδίσει τέτοιου είδους επιχειρήσεις από το να εισέλθουν στην αγορά της Κούβας . Τον Ιανουάριο, ωστόσο , η κυβέρνηση Ομπάμα χαλάρωσε μια σειρά από περιορισμούς στις αμερικανικές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα του νησιού. Μία από τις πιο ανεπτυγμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα είναι η ενοικίαση ιδιόκτητων δωματίων σε τουρίστες.

Η ανακοίνωση της Airbnb είναι η τελευταία σε μια σειρά από επιχειρηματικές κινήσεις των ΗΠΑ στην Κούβα . Τον Φεβρουάριο, η IDT και η κουβανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Etecsa συμφώνησαν να συνδέσουν τις τηλεφωνικές κλήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ ‘ευθείας στην Κούβα . Μέχρι πρότινος, δρομολογούνταν μέσω τρίτων χωρών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.