Αποκάλυψη – «βόμβα» από Σόιμπλε για την Ελλάδα

Αποκάλυψη – «βόμβα» από Σόιμπλε για την Ελλάδα

«Έλληνας πολιτικός είχε προτείνει την έξοδο από το ευρώ και όχι εγώ» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

Στην αποκάλυψη ότι Έλληνας πολιτικός -του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτει- είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ένας Έλληνας πολιτικός, για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα αμφιβάλλω, μου πρότεινε έξοδο από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομα του» δήλωσε ο Σόιμπλε, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογες προτάσεις του έκαναν και Ιταλοί πολιτικοί για έξοδο της δικής τους χώρας από την ευρωζώνη.

«Είχαμε και σχέδιο β’ και γ’ και δ’ για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρω» επισήμανε δε o κ. Σόιμπλε. «Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των ελίτ της χώρας» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επισκέπτεται τη Γερμανία στις 11 Ιουνίου. Ο κ. Στουρνάρας είναι προσκεκλημένος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων. Σημειώνεται ότι η πρόσκληση απευθύνθηκε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών πριν από τρεις μήνες και ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να παρουσιάσει στη γερμανική πρωτεύουσα και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα: 

Ο Σόιμπλε διαψεύδει τους FT για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

«Σοκ» τύπου Lehman Brothers φοβούνταν οι ΗΠΑ για την Ελλάδα

Έτσι σώθηκε το ευρώ: Γιατί δεν εφαρμόστηκε το μυστικό «Σχέδιο Ζ»