Μπουτάρης: «Ο πρωθυπουργός να μην έρχεται σαν κλέφτης στη ΔΕΘ»

Μπουτάρης: «Ο πρωθυπουργός να μην έρχεται σαν κλέφτης στη ΔΕΘ»

«Προσβολή» η περσινή εμφάνιση  του Αντώνη Σαμαρά , υποστηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).  Αναφερόμενος στην περσινή επίσκεψη – «αστραπή» του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε: «Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να έρχεται σαν κλέφτης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις. Αυτό είναι προσβολή στο δικό μου το ήθος».

«Ήρθε, έβγαλε έναν λόγο κι έφυγε», επεσήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον πρωθυπουργό και σχετικά με τη φετινή επίσκεψη του πρωθυπουργού παρατήρησε πως «αφού θα έρθει, η πόλη πρέπει να τον υποδεχθεί όπως του αξίζει και πρώτα από όλους θα πρέπει να δει τους δημάρχους και στη συνέχεια να συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων».
Παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα να αποφύγουν τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στη ΔΕΘ, διότι δεν είναι πολιτικό αλλά οικονομικό γεγονός.

Διαβάστε ακόμη: Αμερικανική αποστολή στη ΔΕΘ

Επίσκεψη με περσινή «συνταγή»
Πάντως παρά τις ενστάσεις του κ. Μπουτάρη, το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά και φέτος δεν αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές.

Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου, για τα εγκαίνια της 78ης Δ.Ε.Θ., η οποία θα λειτουργήσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Συνοδευόμενος από μικρή ομάδα υπουργών, θα παραστεί στην τελετή αγιασμού και αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση με την παρουσία εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Αν και το πρόγραμμά του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα δώσει συνέντευξη Τύπου και φέτος.

Για το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη, ενόψει ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και οι προετοιμασίες για την τελετή εγκαινίων της Δ.Ε.Θ.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Σαμαρά με εκπροσώπους Nestle και IBM