Θα ψάξουν όσο χρειαστεί για το χαμένο Boeing 777

Θα ψάξουν όσο χρειαστεί για το χαμένο Boeing 777

«Δεν υπάρχει χρονικό όριο στις έρευνες» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ.

Την πρόθεση του να κρατήσουν οι έρευνες για το χαμένο Boeing 777 όσο χρειαστεί εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ. Έχουν περάσει πάνω από τρεις εβδομάδες ερευνών από τότε που εξαφανίστηκε το Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες, και υπό αδιευκρίνιστες αιτίες χάθηκε κάπου στον Ινδικό Ωκεανό πριν από περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας στους δημοσιογράφους από την αεροπορική βάση Pearce στο Περθ στα δυτικά της χώρας. «Μπορούμε να συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί και θα συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό καιρό μέχρι να βρεθεί» συμπλήρωσε ο Τόνι Άμποτ. «Η ένταση και το μέγεθος των επιχειρήσεων αναζήτησης του αεροπλάνου αυξάνεται, δεν μειώνεται» κατέληξε ο αυστραλός πρωθυπουργός.

Συνολικά 20 αεροσκάφη και πλοία ψάχνουν στον Ινδικό Ωκεανό σε «μακρινές θάλασσες» στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Αυστραλίας τη Δευτέρα για το Boeing 777 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου με 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

Διαβάστε σχετικά: Δέκα πλοία και δέκα αεροπλάνα ψάχνουν συντρίμμια του Boeing 777