Ξεκινάει η περίοδος αποδοχής της πρότασης της Εθνικής Πανγαία προς την MIG Real Estate

Ξεκινάει η περίοδος αποδοχής της πρότασης της Εθνικής Πανγαία προς την MIG Real Estate

Η Εθνική Πανγαία έχει ως κυρίαρχο στόχο την πρωτογενή εισαγωγή των μετοχών του στο ΧΑ.

Ξεκινά σήμερα 24 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 22 Οκτωβρίου 2014 η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της εταιρείας Εθνική Πανγαία Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία προς την εταιρεία MIG Real Estate Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της τελευταίας στην τιμή των 3,10 ευρώ ανά μετοχή τοις μετρητοίς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου 2014, η Marfin Investment Group Holdings μεταβίβασε στην Εθνική Πανγαία μέσω προσυμφωνημένης χρηματιστηριακής συναλλαγής πακέτο (block trade), το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην MIG Real Estate (4.920.000 μετοχές) οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 34,96% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της MIG Real Estate, έναντι τιμήματος 2,5 ευρώ ανά μετοχή.

Κατόπιν της απόκτησης του παραπάνω πλειοψηφικού ποσοστού, η Εθνική Παγναία στις 12 Αυγούστου υπέγραψε συμφωνία πλαίσιο με την κυπριακή εταιρεία Medscope Holdings Ltd, τον κ. Νικόλαο Ιωάννη Γουλανδρή και τον κ. Ηλία Βολονάση. Στη συμφωνία πλαίσιο συμβαλλόμενα μέρη είναι και οι μέτοχοι της Εθνική Πανγαία. Βάσει της εν λόγω συμφωνίας, οι ως άνω μέτοχοι μεταβίβασαν στην Εθνική Πανγαία το σύνολο των μετοχών που κατείχαν στην MIG Real Estate την 12η Αυγούστου 2014 (συνολικά 6.734.011 μετοχές) οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 47,85% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της MIG Real Estate μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών ως εισφορά εις είδος σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνική Πανγαία ύψους 13.394.604,00 ευρώ, με έκδοση 3.348.651 νέων κοινών εξαγοράσιμων μετοχών, ονομαστικής αξίας 4,00 ευρώ και τιμής διάθεσης 6,23 ευρώ εκάστη. Η αξία της ως άνω εισφοράς αντιστοιχεί σε 3,10 ευρώ ανά μετοχή της MIG Real Estate.

Συνεπεία των ανωτέρω, κατά την 12η Αυγούστου 2014, η Εθνική Πανγαία κατείχε συνολικά 11.654.011 μετοχές της MIG Real Estate, ήτοι το 82,81% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και ως εκ τούτου κατέστη υποχρεωτική η από μέρους του υποβολή της δημόσιας πρότασης.

Κατά την ημερομηνία της δημόσιας πρότασης και την ημερομηνία του πληροφοριακού δελτίου, οι μετοχές της MIG Real Estate, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο της παρούσας υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης ανέρχονται σε 2.419.989 μετοχές και αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 17,19% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της MIG Real Estate.

Όπως ανακοινώθηκε προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές, η Εθνική Πανγαία έχει ως κυρίαρχο στόχο την πρωτογενή εισαγωγή των μετοχών του στο ΧΑ. Εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα διατηρήσει την αυτόνομη λειτουργία της MIG Real Estate και δεν προτίθεται να την διαγράψει από το ΧΑ για τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία του πληροφοριακού δελτίου.