Αγορές 9.545 ευρώ με κάρτες για το αφορολόγητο του 2016

Αγορές 9.545 ευρώ με κάρτες για το αφορολόγητο του 2016
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Τι θα ισχύσει για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να κερδίσουν αφορολόγητο έως και 2.100 ευρώ θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει αγορές έως και 9.545 ευρώ μέσω καρτών, σύμφωνα με τα νέα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να πραγματοποιεί τις αγορές αυτές μέσω μίας και μοναδικής πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και ενός τραπεζικού λογαριασμού, τον οποίο θα δηλώνει στο taxis ή θα έχει το δικαίωμα δήλωσης και περισσότερων.

Όσοι φορολογούμενοι δηλώνουν εισόδημα μικρότερο των 9.545 ευρώ, θα υποχρεούνται να εμφανίσουν και πάλι μέσω της κάρτας ή του λογαριασμού δαπάνες τουλάχιστον ίσες με το εισόδημα αυτό.

Σε ό,τι αφορά στους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοί θα υποχρεούνται να εισπράττουν όλα τα έσοδά τους μέσω ενός και μοναδικού επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού. Τα έσοδα αυτά δεν μπορούν να τα βγάζουν από τον εν λόγω λογαριασμό με τη μορφή μετρητών. Θα μπορούν να τα δαπανούν μέσω χρεωστικής κάρτας ή ηλεκτρονικής τραπεζικής, για πληρωμές προμηθευτών, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και για την κάλυψη άλλων άμεσων αναγκών της επιχείρησης τους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος