Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου στο Fortune Greece: Η Blueground έχει τη δυναμική να δεκαπλασιαστεί σε μέγεθος τα επόμενα χρόνια

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου στο Fortune Greece: Η Blueground έχει τη δυναμική να δεκαπλασιαστεί σε μέγεθος τα επόμενα χρόνια
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Ο νέος γύρος χρηματοδότησης, ο τίτλος του unicorn και η επόμενη μέρα για την εταιρεία.

Η νέα χρηματοδότηση – ρεκόρ ύψους 140 εκατ. δολαρίων για τη Blueground απασχόλησε έντονα τόσο τα ελληνικά, όσο και τα ξένα ΜΜΕ. Και αυτό είναι φυσικό, καθώς η Βlueground από το 2013 που έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν έχει σταματήσει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται. Με έδρα πλέον τη Νέα Υόρκη, η εταιρεία που ίδρυσε ο Aλέξανδρος Χατζηελευθερίου έχει απλώσει τα «πλοκάμια» της σε Ευρώπη και Αμερική, αυξάνοντας διαρκώς τον αριθμό των πόλεων στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η αγορά αναμένει με περιέργεια να δει την εξέλιξη της Blueground τα επόμενα χρόνια, ευελπιστώντας πως το συγκεκριμένο ελληνικό case study, που έχει λάβει διεθνούς αναγνώρισης στρέφοντας πάνω του το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας, θα εμπνεύσει την εκκίνηση και άλλων καινοτόμων επιχειρηματικών εγχειρημάτων.

Με ποιον τρόπο όμως αναμένεται να αξιοποιηθεί το ποσό που έλαβε από τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης η Βlueground και πώς επηρεάζει αυτή η εξέλιξη την αναπτυξιακή της πορεία;

Ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου μιλά αποκλειστικά στο Fortune Greece για την επόμενη μέρα της εταιρείας, αλλά και για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

«Αυτός ο νέος γύρος αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μας στην εταιρεία και παράλληλα μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να σχεδιάζουμε για το μέλλον. Η Blueground βρίσκεται ήδη σε τροχιά ταχείας ανάπτυξης, της οποίας στόχος είναι η προσθήκη νέων διαμερισμάτων στις 15 πόλεις που ήδη δραστηριοποιούμαστε με πολλά ακόμη διαμερίσματα, αλλά και η επέκταση σε νέες πόλεις σε Ευρώπη και Αμερική. Στόχος μας είναι να μετράμε 50 πόλεις στο χαρτοφυλάκιο μας έως το 2025, ενώ παράλληλα μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα δημιουργήσουμε 300 νέες θέσεις εργασίας παγκοσμίως μετρώντας 2.000 άτομα στην ομάδα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ήδη μέχρι το τέλος του χρόνου που διανύουμε, η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει να προσθέσει τέσσερις ακόμα μεγάλες πόλεις στο χαρτοφυλάκιο της (Βερολίνο, Ζυρίχη, Μαδρίτη και Μαϊάμι).

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν στο άμεσο μέλλον υπάρξει και νέος γύρος χρηματοδότησης, ή αν το εν λόγω ποσό είναι ικανό να καλύψει πλήρως το υφιστάμενο business plan. «Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτόν το νέο κύκλο χρηματοδότησης που μόλις λάβαμε και τις προοπτικές που μας ανοίγονται ως αποτέλεσμα αυτού. Προς το παρόν επικεντρώνουμε όλη μας την ενέργεια στην αναπτυξιακή πολιτική μας» δηλώνει λακωνικά, δίχως να ανοίγει περεταίρω τα χαρτιά του.

Η είδηση της Blueground απασχόλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού τα οποία φιλοξένησαν εκτενές ρεπορτάζ για την ελληνική εταιρεία που βρίσκεται ένα βήμα από το να θεωρηθεί το πρώτο ελληνικό unicorn. Υπενθυμίζεται πως για να λάβει μια εταιρεία αυτόν τον τίτλο θα πρέπει η αξία της να ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια και ήδη η Blueground, σύμφωνα με το Bloomberg, αποτιμάται στα 750 εκατ. ευρώ.

«Η συνεχής πορεία ανάπτυξής μας αποδεικνύει ότι οι υπηρεσίες μας ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, ενώ το ποσοστό των ανθρώπων που φιλοξενούμε παγκοσμίως αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Παρόλα αυτά, αισθανόμαστε ότι έχουμε πολλά ακόμα να προσφέρουμε, τόσο στις υπάρχουσες αγορές μας όσο και σε καινούργιες.  Όραμά μας ήταν πάντα να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ένα σπίτι σε κάθε μεγάλη πόλη, και βλέπουμε τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης για την εταιρεία, η οποία έχει τη δυνατότητα να δεκαπλασιαστεί σε μέγεθος τα επόμενα χρόνια. Για εμάς τα σημερινά νέα, είναι μόνο η αρχή».

Ευελιξία στο real estate

Εστιάζοντας στις νέες τάσεις που αναδύονται στον κλάδο του real estate, αλλά και στο πώς η πανδημία επηρέασε τους βασικούς παίχτες της αγοράς, ο κ. Χατζηελευθερίου τονίζει πως τους τελευταίους 18 μήνες η λέξη ευελιξία έχει γίνει το νέο μάντρα και ο τομέας του  real estate δεν αποτελεί εξαίρεση. Προσθέτει πως η δυσκολία στο να προβλέψουμε το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, καθώς και οι νέες επιλογές στον τρόπο διαβίωσης που ανοίγει η δυνατότητα της τηλεργασίας, έχουν δημιουργήσει μία νέα πραγματικότητα σε όλους τους τομείς του real estate.

«Πιο συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά το οικιστικό κομμάτι του real estate, βλέπουμε ότι αυτό που θέλουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να εκμεταλλευτούν την ευελιξία που τους προσφέρουν οι εργοδότες τους να εργάζονται από οπουδήποτε. Ο όρος του ψηφιακού νομά έχει επεκταθεί και πλέον περιλαμβάνει μια ευρύτερη ομάδα ανθρώπων. Εταιρείες όπως η Blueground είναι ιδανικές για να ανταποκριθούν σε αυτό το νέο καθεστώς και τις ανάγκες των ανθρώπων που συνεχώς εξελίσσονται και διαφοροποιούνται» καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη: Blueground: Όλο και πιο κοντά στο πρώτο ελληνικό Unicorn