Αμερικανικό ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα και αναπτυξιακό σχέδιο

Αμερικανικό ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα και αναπτυξιακό σχέδιο

Συνάντηση Πάιατ - Τσακαλώτου για τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση και τις βελτιώσεις που θα γίνουν στο επενδυτικό περιβάλλον.

Τάσος Δασόπουλος

Συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωσή του είχαν ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά την συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού αξιωματούχου συζητήθηκαν η πορεία ολοκλήρωσης και το χρονοδιάγραμμα της τέταρτης αξιολόγησης και του τρίτου προγράμματος. Ο Αμερικανός πρέσβης έδειξε ενδιαφέρον και για το ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο που εκπονεί και πρόκειται να παρουσιάσει η Αθήνα μέσα στον Απρίλιο το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει την συνέχεια της οικονομικής πολιτικής μετά την σφικτή εποπτεία των μνημονίων.

Η συζήτηση γύρω από το αναπτυξιακό πρόγραμμα αν και σύντομη- η συνάντηση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα -είχε σαν θέμα κυρίως τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση και τις βελτιώσεις που θα γίνουν στο επενδυτικό περιβάλλον.

Σημαντικό είναι ότι ο κ. Πάιατ είπε στον υπουργό οικονομικών ότι θα παραμείνουν σε στενή επαφή για τις εξελίξεις όχι μόνο για την πορεία του προγράμματος αλλά γενικότερα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας . Με τον τρόπο αυτό έδωσε την εντύπωση στην ελληνική πλευρά ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα το οποίο αναμένεται να εκδηλωθεί το επόμενο διάστημα.

Πηγή: news247.gr