Ανοίγει το εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια παρά το lockdown

Ανοίγει το εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια παρά το lockdown
epa08175877 (FILE) - Pedestrians walk past a Tesla showroom in Berlin, Germany, 01 March 2019 (reissued 29 January 2020). Tesla is to publish their 4th quarter 2019 results on 29 January 2020. EPA/JENS SCHLUETER *** Local Caption *** 55627924 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί κατά του lockdown, το οποίο θεωρούσε υπερβολικό και καταστροφικό.

Η Tesla άνοιξε και πάλι το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια, κόντρα στην απόφαση των τοπικών αρχών να παραμείνουν εν ισχύ οι απαγορεύσεις.

Στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη συζήτηση για το εάν θα πρέπει να επιδιωχθεί επανεκκίνηση της οικονομίας άμεσα, καθώς η ανεργία έχει τριπλασιαστεί μέσα σε ένα μήνα ή θα πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στην αποτροπή ενός νέου κύματος κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί κατά του lockdown, το οποίο θεωρούσε υπερβολικό και καταστροφικό. Είχε μάλιστα διαμηνύσει πως θα μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του εκτός Καλιφόρνιας, εάν δεν δινόταν άδεια στο εργοστάσιο να λειτουργήσει. Αν και η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς η κομητεία Αλαμέντα, στην οποία έχει την έδρα του το εργοστάσιο, διατηρεί σε ισχύ όλες τις απαγορεύσεις.

Το Σάββατο ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η Tesla κατέθεσε αγωγή κατά της κομητείας ζητώντας από το δικαστήριο να αναιρέσει την εντολή που εμποδίζει την αυτοκινητοβιομηχανία από το να αρχίσει εκ νέου παραγωγή. Αντί ωστόσο να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου ανακοίνωσε μέσω Twitter τη Δευτέρα ότι το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει.

Σε email προς τους εργαζομένους η Tesla επισημαίνει ότι η απόφαση να ανοίξει και πάλι το εργοστάσιο είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτείας της Καλιφόρνια.