«Δημόκριτος»: Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

«Δημόκριτος»: Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές για ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα μας. 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στο αμφιθέατρο του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος» το 1o Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του ερευνητικού κέντρου.

Ευκαιρίες για ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία υπάρχουν, αλλά… Μερικά από αυτά τα «αλλά» παρέθεσαν από την έως τώρα εμπειρία τους φορείς και στελέχη της αγοράς που συμμετείχαν στην συζήτηση «Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του «Δημόκριτου».

Ο πρόεδρος του Invest in Greece , Αριστομένης Συγγρός, ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να εξέλθει από την κρίση αν δεν προσελκύσει ξένα κεφάλαια. Το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που έχουμε για να επιτύχουμε αυτό τον σκοπό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Άρης Δρόσης επικεφαλής του τεχνολογικού κέντρου Athens Nokia Siemens Networks (NSN) A.E. ο οποίος τόνισε ότι «οι πολυεθνικές εταιρείες δεν ψάχνουν, όσο στο παρελθόν, τα φθηνά εργατικά αλλά θέτουν πλέον κριτήρια ποιότητας για τις αγορές που σκοπεύουν να επεκταθούν. H σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα βοηθάει προς την κατεύθυνση προσέλκυσης τέτοιου είδους διεθνών επενδύσεων αν και θα πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα στο κομμάτι της συνεργασίας των πανεπιστημίων με την παραγωγή».

Με παρέμβαση του ο Διευθυντής και πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Δρ.Ν.Κανελλόπουλος προανήγγειλε την δημιουργία στον Δημόκριτο «σούπερ μάρκετ» ιδεών που θα μπορούν να αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επιχειρήσεις.

Τέλος από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΝΕΟ Νίκος Χαριτάκης τόνισε ότι «χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε την κοινωνία στο ότι η επιχειρηματικότητα δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος».