«Επιστροφή στους δρόμους» της 79ης ΔΕΘ

«Επιστροφή στους δρόμους» της 79ης ΔΕΘ

Το «Back to the Streets» θα μυήσει το κοινό στην «κουλτούρα του δρόμου» μέσα από διάφορα δρώμενα όπως breakdance και skateboard.

Την κουλτούρα του δρόμου της πόλης φέρνει εγγύτερα στους επισκέπτες της η 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (6-14 Σεπτεμβρίου), με τους διοργανωτές να «ανοίγουν» έναν νέο ορίζοντα για τους νέους/νέες που επιθυμούν δραστηριότητες… εκτός τειχών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ειδικότερα, μέσω μιας σειράς δράσεων, που θα προβάλλουν και θα προωθήσουν τη Street Culture (κουλτούρα του δρόμου) της πόλης, οι διοργανωτές της 79ης ΔΕΘ έχουν φροντίσει για την εκτέλεση εργαστηρίων και επιδείξεων Skateboard, BMX, Longboard, Graffiti, Break dance, Capoeira και Street Theatre, με στόχο να εντυπωσιάσουν και να συναρπάσουν τους επισκέπτες της διοργάνωσης, προσελκύοντας, παράλληλα, το νεανικό κοινό της πόλης.

Αθλητές BMX και Skateboard, χορευτές Break dance, Capoeiristas, καλλιτέχνες Graffiti, ακροβάτες, μίμοι, ζογκλέρ και ισορροπιστές θα αναλάβουν την διοργάνωση θεματικών εργαστηρίων εκμάθησης και πειραματισμού με μορφές τέχνης, αθλητισμού και χορού που στο σύνολό τους αποτελούν τη λεγόμενη «κουλτούρα του δρόμου».

Η δράση «Back to the Streets», την οποία συνδιοργανώνουν η εταιρεία Alpika με τη ΔΕΘ-Helexpo, θα κορυφωθεί, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, με τη διοργάνωση του πρώτου longboard race στη Θεσσαλονίκη, με street performances και με μουσική από τους Paranaue. Η δράση θα εκτελείται καθημερινά κατά τη διάρκεια της 79ης ΔΕΘ (06/09-13/09) για τέσσερις ώρες (από τις 5.30 το απόγευμα), στον υπαίθριο χώρο έναντι του Περιπτέρου 14.

Διαβάστε ακόμα:

Το μουσικό πρόγραμμα της 79ης ΔΕΘ