Εθνική Τράπεζα: Αποκλείει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Εθνική Τράπεζα: Αποκλείει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Μέχρι τις 15 Απριλίου η τράπεζα θα καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο κεφαλαιακών ενεργειών.

Η Εθνική Τράπεζα, μετά την ανακοίνωση της ΤτΕ για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, ανακοίνωσε με τη σειρά της πως δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όπως αναφέρει η τράπεζα, μέχρι τις 15 Απριλίου 2014 θα καταθέσει σχέδιο κεφαλαιακών ενεργειών που θα υλοποιηθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Συγκεκριμένα, η Εθνική επισημαίνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε την Εθνική Τράπεζα σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες όπως προέκυψαν από την άσκηση που διενεργήθηκε,  ενσωματώνοντας τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου της Blackrock.

Αναφορικά με τις δυνητικές ζημίες του εγχώριου χαρτοφυλακίου δανείων από την  άσκηση της Blackrock,  η Εθνική Τράπεζα τοποθετείται σε καλύτερη θέση σε σχέση με την αγορά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος για τον Όμιλο της Εθνικής και ανέρχονται σε €2,183 εκατ.,  προκύπτουν ουσιαστικά από την Finansbank βάσει όμως μιας εξαιρετικά δυσμενούς άσκησης προσομοίωσης (stress test) που έχει συμπεριληφθεί στο βασικό σενάριο της άσκησης (baseline).

ΤτΕ: Στα 6,4 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

Attica Bank: Θα καλύψουμε τις κεφαλαιακές ανάγκες
Η Attica Bank θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις και μέτρα, ώστε να καλύψει τους απαιτούμενους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας εντός της προθεσμίας που έθεσε η ΤτΕ, διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση της τράπεζας, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των ελληνικών τραπεζών από την ΤτΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Attica Bank βάσει των κεφαλαίων που διαθέτει, τηρεί τους απαιτούμενους από την ΤτΕ δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.