Είναι οι bike startups το “δυνατό χαρτί” της αγοράς αυτή τη στιγμή;

Είναι οι bike startups το “δυνατό χαρτί” της αγοράς αυτή τη στιγμή;

Οι εταιρείες που προσπαθούν να κάνουν τη ζωή των ποδηλατών πιο εύκολη, φαίνεται να κερδίζουν διαρκώς έδαφος.

Όταν τα ποδήλατα ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνιση τους στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν ήταν γνωστές για τους ποδηλατοδρόμους τους, όλοι θεώρησαν πως πρόκειται για μια μόδα. Σήμερα, όλο και περισσότερες startups έρχονται να κάνουν τη ζωή των ποδηλατών πιο εύκολη, αποδεικνύοντας πως δεν πρόκειται απλά για ένα trend,αλλά έναν τρόπο ζωής.

Κράνη, στολές, τι γίνεται όμως με το ποδήλατο καθαυτό; Το old school μεταφορικό μέσο, αλλάζει και προσαρμόζεται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου της πόλης.

Ας δούμε τις πέντε εταιρείες, απ’ την άλλη πλευρά του ατλαντικού, που υπόσχονται να κάνουν τις μετακινήσεις φιλικές προς το περιβάλλον χωρίς να χάνουν τίποτα απ’ το στυλ και το design.

1. Villy Custom: Μετά το κλικ στην ιστοσελίδα, δύσκολα θα ξεκολλήσετε. Η εταιρεία Ντάλας σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσετε εσείς το ποδήλατο σας και να το έχετε στην πόρτα σας σε 10 ημέρες. Ξοδέψτε όσο χρόνο χρειάζεστε για να βρείτε το καλύτερο χρώμα και σχέδιο για το ποδήλατο σας.


2. Priority Bicycles: Ξεχάστε τα «φανταχτερά» ποδήλατα. Η εταιρεία παρουσιάζει ένα λιτό , απλό ποδήλατο τριών ταχυτήτων που απευθύνεται στους απαιτητικούς ποδηλάτες, οποιασδήποτε ηλικίας.
3. Solé Bicycles: Η εταιρεία απ’ το Βένις, τη παραθαλάσσια συνοικία του Λος Άντζελες, έχει καθιερωθεί απ’ το 2009 και έχει κερδίσει τη δική της θέση ανάμεσα στους διάσημους αλλά και απλούς ποδηλατάδες. Η φιλοσοφία τους είναι απλή : ένα ποδήλατο πρέπει να είναι ελαφρύ , διασκεδαστικό και μοντέρνο. Τα ποδήλατα είναι σε χαμηλές τιμές, ώστε όλοι να μπορέσουν να βρουν αυτό που τους ταιριάζει.
4. Sondors eBike: Τα sondors θεωρούνται τα πιο προσιτά eBike, με τη τιμή τους να μη ξεπερνάνε τα 650 δολάρια – μια πολύ λογική τιμή δεδομένης τη λειτουργικότητας. Ο κινητήρας είναι 350 –watt, κάτι το οποίο σημαίνει πως μπορεί να πιάσει 20-50 μίλια την ώρα χωρίς να χρειάζεται να φορτιστεί. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σχεδιαστής τους, Storm Sondors, σχεδίαζε τα παιχνίδια για το Happy Meal των McDonald’s.


5. Brilliant Bicycle Co.: Η εταιρεία διαθέτει δύο μοντέλα κι αυτό γιατί θέλει να κάνει ός πιο απλή τη διαδικασία της παραγωγής και του σχεδιασμού – δίνοντας έτσι έμφαση στην ποιότητα. Τα ποδήλατα κάνουν χρήση της αιολική ενέργειας και θεωρούνται απ’ τα καλύτερα της αγοράς.