Ιστορική πτώση για συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας

Ιστορική πτώση για συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας

Το 2015 τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας μειώθηκαν κατά 512,66 δισεκ. δολάρια, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ιστορικά ετήσια πτώση.

Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας, που είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο, μειώθηκαν κατά 107,9 δισεκ. δολάρια το Δεκέμβριο στα 3,33 τρισεκ. δολάρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ιστορικά μηνιαία πτώση τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, τα συναλλαγματικά αποθέματα αναμένονταν να διαμορφωθούν στα 3,40 τρισεκ. δολάρια. Το 2015, τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας μειώθηκαν κατά 512,66 δισεκ. δολάρια, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ιστορικά ετήσια πτώση.

Η αξία των αποθεμάτων της Κίνας σε χρυσό διαμορφώθηκε στα 60,19 δισεκ. δολάρια στα τέλη Δεκεμβρίου, συγκριτικά με 59,52 δισεκ. δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Τα αποθέματα της Κίνας στο ΔΝΤ υποχώρησαν στα 4,55 δισεκ. δολάρια από τα 4,60 δισεκ. τον προηγούμενο μήνα. Η χώρα κατείχε 10,28 δισεκ. δολάρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR) του ΔΝΤ στο τέλος του προηγούμενου μήνα, συγκριτικά με 10,18 δισεκ. δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου.